Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Херсона прямує гуманітарний вантаж від жителів Гданська

19 липня офіційні представники Херсонщини отримали 350-кілограмовий вантаж з гуманітарною допомогою від жителів польського міста Гданськ. Мешканцям Херсонської територіальної громади, які опинилися в окупації, передали промислові та гігієнічні товари, медикаменти, харчові продукти.

Організаторами акції виступили представники Гданського відділу Інституту національної пам’яті Польщі. Гуманітарний вантаж вони передали особисто Павлу Кулику, заступникові голови Херсонської ОДА, та Ірині Ніколаєвій, директорці Департаменту економіки та інвестицій Херсонської міськради. Зустріч відбулася у Львові.

Координатор благодійної акції Бартош Янушевський наголосив, що 350 кг речей першої потреби для херсонців збирали зусиллями самих мешканців Гданська: учнів шкіл та представників Інституту національної пам’яті. «Від серця – до серця, з великою любов’ю», таким був головний меседж, з яким передавали допомогу.

Пан Бартош відзначив, що мешканці Гданська пам’ятають та шанують спільну традицію – щорічну регату пам’яті Маріуша Заруського. У 2022 році в Херсоні мала відбутися вже 12 регата, але вперше захід провели в іншому місті – на Балтійському морі.

Навіть в такій ситуації наші польські партнери та друзі не забули про Херсон та знайшли можливість допомогти жителям окупованого регіону. Зі Львову, де відбулася передача гуманітарки, херсонські посадовці відправлять вантаж до складу в Запоріжжі. Звідти медикаменти, засоби гігієни, одяг, дитяче харчування та інші необхідні речі будуть доставлені в Херсон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН