Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суддя у справі депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова хоче взяти самовідвід

Засідання Апеляційного суду у Дніпрі не відбулося 7 липня, бо працівники Саксаганського суду (м.Кривий Ріг) не надали вчасно матеріали кримінальної справи щодо продовження строку тримання під вартою депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова до Апеляційного суду м. Дніпра.

Хоча справа Іллі Карамалікова є резонансною, за нею слідкує чимало херсонців в окупації. А останнім часом вона в центрі уваги й міжнародних ЗМІ, бо Ілля Карамаліков з перших днів окупації Херсона не лише намагався інформувати городян, жителів всієї України, але і міжнародну спільноту про те, що відбувається в місті, яке окупували російські військові 1 березня 2022 року.

Як розцінити дії працівників Саксаганського суду? Затягування справи, чи недбальство? Незрозумілими є також дії судді, який намагається вплинути на адвоката підзахисного Михайла Величка через звернення до атестаційно-дисциплінарної комісії, щоб той змінив стратегію захисту підзахисного.

Своєю чергою, адвокат Іллі Карамалікова Михайло Величко має намір оскаржувати на окремому судовому засіданні щодо обґрунтованості підозри, висунутої Іллі Карамалікову Херсонською обласною прокуратурою щодо держзради. По цій справі суддя В.М.Рассолов взяв самовідвід, тому буде розгляд справи новим складом суддів. Якщо захист доведе необґрунтованість цієї підозри, то вона буде скасована.

Крім того, автору стало відомо про те, що новий суддя Саксаганського суду Н. Ковтун теж заявила самовідвід від розгляду скарги адвоката на підозру, але її заяву не було задоволено та повернуто їй матеріали для розгляду по суті. Але вона не у захваті від цього, бо хто завів справу у глухий кут, а кому розгрібати!

Чому так відбувається?

У Саксагаганському суді прослідковуються два табори, і один з них, подейкують, проти започаткованої сумнівної судової практики у справі державної зради депутата Карамалікова! Цікаво, норми закону одні для всіх, а судова практика його застосування – суперечлива.

Де тоді істина і справедливість?

Нагадаємо, що адвокат Михайло Величко подав Апеляційну скаргу до Дніпровського Апеляційного суду на ухвалу суду у Кривому Розі щодо залишення його підзахисному Іллі Карамалікову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 20.07 2022.

Суд має розглянути також прохання головного рабина Херсона та області Іосиф Іцхак Вольф, який хоче взяти на поруки під особисте зобов’язання Іллю Карамалікова, якого підозрюють у держзраді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН