Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Держзрада та пособництво агресору – обрано запобіжний захід та накладено арешт на майно народного депутата України

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора України слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави народному депутату України, підозрюваному у державній зраді та пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України) – повідомляється на сторінці Офісу Генерального прокурора у ФБ.
Також з метою забезпечення конфіскації майна слідчим суддею накладено арешт на корпоративні права належних народному депутату України підприємств загальною вартістю майже 5 млн грн та грошові кошти, розміщені на його банківських рахунках.
Нагадаємо, в ході досудового розслідування встановлено, що з 12 березня 2022 року підозрюваний постійно перебував на тимчасово окупованій території Херсонської області. Народний депутат України публічно висловлював підтримку дій і рішень представників окупаційної влади з інтеграції тимчасово окупованих територій області в РФ. Він пропагував вирішення країною-агресором економічних питань суб’єктів сільського господарювання регіону.
Крім того, підозрюваний обійняв адміністративну псевдопосаду у незаконно створеному окупаційною адміністрацією РФ органі – заступника голови «уряду Херсонської області».
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процесуального керівництва прокурорами Офісу Генерального прокурора здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН