Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївській області зафіксовано пожежі внаслідок потрапляння боєприпасів

За добу 13 липня на території Миколаївської області зареєстровано 15 пожеж, дві з яких виникли в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

Так, близько 12 години дня на території Галицинівської територіальної громади Миколаївського району біля шламового поля загорілася суха трава та ячмінь на корені. На ліквідацію пожежі виїхали вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони. О 16:46 вогонь загасили на площі 4 га, з них поля 2 га.
О 16:35 рятувальників сповістили про загоряння житлового будинку та сухої трави в с. Білозірка Первомайської територіальної громади Миколаївського району. Черговий караул 16 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону ліквідував пожежу на площах: житловий будинок — 80 кв. м, сухої трави — 800 кв. м.
Інші 13 пожеж не пов’язані із веденням бойових дій.
О 12:26 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу автомобіля Audi-80 на проспекті Богоявленському м. Миколаєва. Вогнеборці 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ ліквідували пожежу на площі 5 кв. м.
У с. Матіясове Березанської ТГ Миколаївського району загорілася пшениця на корені. Службу порятунку сповістили о 17:42. Вогонь приборкали рятувальники 8 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 4,9 га о 18:41. Причина встановлюється.
Підпал очерету на відкритій території зафіксовано на території садового товариства “Мічуріна” м. Миколаєва. Громадяни зателефонували до рятувальників о 21:00. На місце виїхав черговий караул аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. О 21:40 пожежу ліквідовано на площі 400 кв. м.
14 липня о 02:25 коротке замикання електропроводки призвело до займання холодильника в житловому будинку в с. Трикратне Олександрівської ТГ Вознесенського району. О 02:47 пожежу на площі 3 кв. м ліквідували вогнеборці 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ та місцевої пожежної охорони “Олександрівка”.
Також вчора 9 разів горіла суха трава, сміття та чагарники на відкритих територіях у м. Миколаєва, Миколаївському та Баштанському районах на загальній площі понад 9 га. Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на всі випадки. На одній з пожеж до гасіння залучались вогнеборці місцевої пожежної охорони “Широколанівське”, забезпечувався підвоз води ПСП “Аскер”.

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування відпрацьовано 4 повідомлення про виявлення боєприпасів на території області, вилучено та знищено 1 вибухонебезпечний предмет.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН