Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кривому Розі триває видача документів херсонських випускників

У м. Кривий Ріг на базі природничо-наукового ліцею триває видача документів по освіту випускникам херсонських закладів освіти

Про це повідомляє начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко.

“Дякуємо колегам Білокриницького опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, які визначені уповноваженими за організацію видачі документів для випускників м.Херсон та Херсонської територіальної громади, а також керівникам херсонських закладів загальної середньої освіти, які виїхали на підконтрольну територію та долучилися до оформлення документів.

Війна порушила звичний ритм навчання, відпочинку, у тому числі й отримання документів. Випускники, які разом із батьками не мають можливостей виїхати з тимчасово окупованого Херсона, отримали серії та номери документів про освіту для вчасного реєстрування в електронних кабінетах вступників та подачі документів до українських закладів вищої освіти. А хто забарився з отриманням електронного номера документа про освіту, може звернутися до класного керівника або директора херсонської школи” – зазначає пані Наталя.

Щоб зберегти життя своїх дітей, батьки шукали прихисток в інших містах України та за кордоном.

Цьогоріч МОНУ та МЗСУ продумали механізм, за яким випускники зможуть отримати документи про освіту через закордонні дипломатичні установи України (спільний наказ МОНУ та МЗСУ віднаказ 09.06.2022 N538/192).

Станом на 11 липня 2022 року сформовано реєстр із відповідними документами, які надали батьки 52 учнів.

Наразі формується ще один реєстр документів. Тому нагадаємо батькам, як діяти, щоб дитина отримала документ за кордоном: батьки надсилають заяву на ім’я директора херсонської школи (згідно з додатком 1 наказу); докладають копію документа, що засвідчує особу випускника, та довідку з оцінками за підписом директора та скріпленою печаткою.

Перелічені документи надсилаються директорові школи до 15 липня поточного року.

Бажаємо нашим випускникам успіхів під час вступної кампанії!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН