Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нащадки херсонських повстанців допомагають ЗСУ

Україні випала доля стати на зламі двох світів – европейської цивілізації і азійський орд тому, українці у боротьбі за право господарювати на власних землях із давніх давен вміли самоорганізовуватися і створювати якісний рух опору.

Першими українськими повстанцями стали скіфи, які боролися із перським царем Дарієм, що мав найбільше військо у світі але не впорався із кмітливістю наших предків продовжуючи славними козаками, які нещадно били усіх хто посягав на їх території.

Найвідоміший та найбільш ненависний московською пропагандою повстанський рух – Українська Повстанська Армія (УПА) та Організація Українських Націоналістів (ОУН).

Ідея незалежної України, яка лягла в основу організацій одразу була заплямована радянською владою, а українських повстанців було оголошено «врагами народа».

Лідером ОУН був герой України – Степан Бандера, який на пару із Романом Шухевичем організували якісний рух опору по всій Україні та звитяжно боролися за незалежність та проти ярма – «братские народы».

Більше Степана Андрійовича запам’ятали по діяльності у західній частині нашої країни, а ось на півдні організацію прославляв його рідний брат – Богдан.

Центром підпілля на півдні стала Херсонщина де українські націоналісти за описом радянщини відрізнялись професіоналізмом та злагодженостью.

Радянський комітет державної безпеки у характеристиці Богдана Бандери написав: «25 років, західняк, всю його сім’ю репресувала радянська влада, нелегал». В інших протоколах допитів читаємо: «На вигляд років 18, хоча насправді 26, з Буковини, низького зросту, худий, білявий, волосся світло-русяве, скуйовджене. Довгасте бліде обличчя, очі сіро-блакитні, ніс прямий, вуха великі. Був фізично слабкий, але рішучий і сміливий, «живим в руки не здасться».

НКВС зарахував Богдана Бандеру до «найнебезпечніших індивідів», а Баштанський район, де той вів найактивнішу діяльність, охарактеризував як «найбільш заражений націоналізмом».

На жаль, потяги московії затягнути нас до своїх болот не припинились та над нашим народом знову з’явилась тінь лапи ворога, тож повстанська кров знову закипіла в жилах українців. Сучасні нащадки херсонських повстанців допомагають ЗСУ, успішно ведуть свою діяльність, знищують окупанта та дають оркам засинати спокійно тільки вічним сном!

Не дозволимо орді знову посягнули на наше европейське майбутнє!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН