Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві планують створити музей війни

Про необхідність створення в Миколаєві музею нинішньої війни – повномасштабного вторгнення РФ на територію України – розповів кореспондентам Суспільного начальник управління культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

У липні 2022 року ініціатори створення музею війни обговорюватимуть як організувати роботу, визначать приміщення, де зберігатимуться експонати.

“З 24 лютого бібліотеки міста працюють над тим, щоб архівувати усю інформаційну складову цієї війни. Такий віртуальний музей того, що відбувається, вже існує. Всі публікації, всі новини, все, що з’являється в мережі, архівується працівниками бібліотек. Але ще є матеріальна складова: всі артефакти, всі речі, які будуть розповідати про війну, про людей, як вони воювали, — будуть представлені в музеї, — розповів Юрій Любаров.

За словами Юрія Любарова, це не буде якимось унікальним проєктом, кожне місто, кожне село створюватимуть свої музеї, архівуватимуть усі факти, усі докази того, що зараз відбувається.

“Мене особисто вразило фото, на якому серед розкиданих речей зі зруйнованої військами Росії п’ятиповерхівки, книга — путівник по Миколаєву минулого століття. Це особисті речі людей, які загинули. Такі свідчення війни мають бути збережені. А після нашої перемоги стати основою музею”, — зазначив Юрій Любаров.

У Миколаєві планують створити музей війни
Речі мешканців зруйнованого будинку. Фото: Преступности.нет

Особливу цінність матимуть речі, які притаманні саме Миколаєву, які розповідатимуть не просто про війну, а про те, як війну пережили миколаївці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН