Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Абітурієнти з Херсонщини мають проблеми зі вступом через відсутність зв’язку

В Україні стартувала вступна кампанія. Херсонські виші виїхали до інших регіонів, рятуючись від окупації. У регіоні немає належного зв’язку, тому вступ для абітурієнтів цьогоріч – велике випробування. Більше розповіла в.о. ректора ХНТУ Олена Чепелюк:

Наші діти вже не застали часи, коли не можна було в будь-яку хвилину зв’язатись з рідними та близькими. Я не уявляю, як наші батьки відпускали нас з дому не маючи можливості нас контролювати. Ще 4 місяці тому для нас зв’язок був чимось настільки природнім, що ми його не помічали. Смартфон – продовження твоєї руки і частина твоєї пам’яті знаходиться в твоїй долоні.

А тепер уявіть, що відчувають люди, що знаходяться в окупованому Херсоні. Ти не маєш зв’язку з іншими людьми, ти не маєш можливості попросити про допомогу. Швидка? Поліція? МЧС? Будь-якої миті можуть зхопити тебе або когось з близьких і ти не зможеш про це повідомити. І в цих жахливих умовах молодь має знайти можливість вступити в університет.
Саме це питання ми сьогодні обговорювали з Марією Расторгуевою, Andriy Goncharuk та Yury Berezovsky – можливості проведення вступної Кампанії 2022. Намагались поставити себе на місце вступників, які мають складати творчий конкурс або індивідуальну усну співбесіду. Як вони зможуть складати іспити за умови, коли доступ до інтернету є біля небагатьох кав’ярень або установ?
Херсонська молодь має право вступити та продовжити навчання в Українських Університетах! Вони мають право на пільговий вступ на бюджетні місця.
Вірю в Херсонців, вірю в нас, вірю в Президента і вірю в ЗСУ.

P.S. Цей допис проілюстровано роботою студентки ХНТУ Вікторія Ткаченко. На ній – сходинки шостого корпусу ХНТУ і городяни, що отримали можливість почути близьких і дізнатися новини

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН