Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставка знищеної російської техніки відкрилась у Варшаві

Про відкриття виставки розповіла Ганна Маляр:

У Варшаві відбулась важлива для нас подія.
Відкрилась виставка знищеної російської техніки силами оборони України «За нашу і вашу свободу».

Цією виставкою ми привертаємо увагу європейського суспільства до війни з якою сьогодні має справу Україна. Кожен європеєць тепер матиме змогу наочно побачити яку купу заліза і вогню ми зупиняємо, захищаючи європейські кордони.

Також цією виставкою ми хочемо показати, що через нашу територію російські танки можуть потрапити у Європу тільки як виставкові експонати, але для цього нас потрібно підтримати озброєнням.

Я мала честь взяти участь в офіційній церемонії відкриття виставки від України.
Від Польщі у відкритті виставки взяли участь керівник канцелярії прем’єр міністра Польщі Міхал Дворчик, який дуже багато зробив для організації цієї виставки, та заступник Міністра національної оборони Польщі Войцех Скуркевич.

Це перша подібна виставка на території країн ЄС та НАТО, яка відкриваю серію таких виставок по всій Європі. І символічно, що це відбувається саме у Польщі. Адже, і в тилу, і на передовій українці відчувають підтримку поляків. Польська зброя робить міцнішою нашу оборону на фронті. Ми завжди будемо це пам’ятати.

Велика вдячність від нас особисто пану Міхалу Дворчику та Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща за співпрацю в організації цієї виставки. Ідею її проведення міністр Дворчик обговорював на зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим. І буквально за пару тижнів її організували в ідеальному місці – у самому серці Варшави.

Виставка називається «За нашу і вашу свободу». Цей вираз зрозумілий і у Києві, і у Варшаві.
Я сподіваюсь, що люди, які побачать цю техніку у Варшаві, а потім в інших містах, краще відчують, що у нас спільна мета – зупинити російську навалу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН