Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Модульні будинки побудують в одній з громад Запорізької області

У Широківській громаді Запорізької області планують збудувати 40 модульних будинків, де зможуть поселитися понад 200 вимушених переселенців.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

Зазначають, що для спорудження таких будинків необхідно майже 22 мільйони гривень, залучатимуть гроші місцевих підприємців та іноземних фондів.
У Широківській громаді станом на 16 червня офіційно зареєстровано понад 1500 вимушено переміщених осіб. Їм надають житло як жителі, так і громада.
«У комунальних квартирах, які були в громаді і планувалися для інших цілей, вже живуть переселенці. Також облаштовуємо для проживання кілька двоповерхових будинків. У деяких селах перетворюємо на гуртожитки приміщення колишніх сільських рад, які зараз не використовуються. Ці роботи виконуємо за власні гроші громади. Крім того, для забезпечення осель необхідними меблями та побутовою технікою залучили фінансування від донорських організацій», – зазначив начальник відділу АПК та земельних відносин Широківської сільської ради Андрій Шахов.

Також він додав, що сільська рада підтримала пропозицію підприємців збудувати на території громади модульне містечко для переселенців. Наразі тривають переговори з інвесторами, готують документи. Орієнтовний термін реалізації проєкту – 3-4 місяці.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН