Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед співробітниками ХДУ продовжують виконувати фінансові зобов’язання

Про це розповів ректор вишу Олександр Співаковський:

Шановні співробітники Херсонського державного університету! Всі, хто навчає, адмініструє та забезпечує життєдіяльність нашого закладу!

Звертаюсь до кожного з вас особисто! Ви – неймовірні, мужні та відповідальні! Кожен – це особистість, справжній патріот нашого закладу! Кажу це з повною відповідальністю, бо разом ми пережили багато важких, але й багато радісних моментів! Дякую кожному, бо кожен на своєму місці працює на благо Херсонського державного університету!

Зараз складні часи для нашого закладу, але ви можете бути впевненими, що ми – єдина команда. Де б ви не були: у окупованому Херсоні, в іншому регіоні України і навіть за кордоном – ми разом!

З 14 червня у нас немає фізичного доступу до приміщень університету, але ми були готові до такого сценарію. Тому заздалегідь передбачили можливість віддаленого адміністрування всіх робочих процесів. Зараз це відбувається у нашому офісі у Івано-Франківську. Херсонській державний університет продовжує працювати дистанційно. Ми – діюча юридична особа, згідно українського законодавства.
Усі намагання представників окупантів переконати вас у зворотньому – нікчемні! У нас з вами довга та не завжди проста історія взаємовідносин, ми дискутували, вміли знайти компроміс і завжди рухались уперед. Одне ми всі знаємо точно: посада ректора Херсонського державного університету – виборна. Саме ви довірили мені право керувати університетом, і ми разом всі ці роки розвивали наш заклад. І саме я несу перед вами персональну відповідальність за виконання усіх зобов’язань, які на мене покладені як на керівника. Призначать ректора не у нашій традиції та не у нашій системі цінностей. З 1914 року, а не з 1917 року, як заявляє дехто не довчивший історію, працює наш університет. Упевнений, що ми разом ще відсвяткуємо не один ювілей нашого закладу.

Як діючий ректор українського університету, запевняю, що жодна «нова влада» не може вас звільнити. Ви всі – співробітники Херсонського державного університету, який знаходиться у підпорядкуванні Міністерства освіти і науки України. Тому не треба писати ніякі заяви про звільнення чи прийом на роботу самопроголошеному «керівникові». Наш університет буде й далі працювати дистанційно. Ми виконаємо усі фінансові зобов’язання перед тими, хто знаходиться у вимушеному простої та тими, хто працює дистанційно. Всі й надалі будуть отримувати заробітні плати на свої банківські картки.

Не піддавайтесь на заклики окупантів, не погоджуйтесь на співпрацю, знаходьтесь вдома, у безпечних для вас умовах. Хто працює – продовжуйте працювати дистанційно. У нас з вами налагоджена ефективна система комунікацій, яка діє навіть в умовах обмеженого зв’язку.
Херсонський державний університет був, є і буде українським. Головне – це ви, шановні співробітники, ваша безпека, а будівлі та приміщення… Ми все відновимо та зробимо ще краще!

Я гордий працювати з вами! Ми разом пройдемо і цей етап!
Тримаймося!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН