Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сімферополь став центром для підготовки діверсійно-підривної роботи проти України, – дослідники

Протягом останніх років Association of Reintegration of Crimea досліджувала роль у підготовці та здійсненні окупації Криму до та в 2014 році підконтрольних російським спецслужбам транснаціональних злочинних угрупувань, із їх корумпованими зв’язками з окремими тогочасними посадовими особами України у сфері державного управління, правоохоронних органів та спеціальних служб.

Ми відзначали злочинні зв’язки, пов’язані із контрабандою та торгівлею зброєю, які мали клани кримських колаборантів із відповідною організованою злочинністю Москви, Ростовської області, Краснодарського краю та Чечні.

Після здійснення росією масштабної агресії проти України стало очевидно подібну підготовку Кремля до окупації регіонів півдня материкової України, але наразі основною «локацією» відповідних міжнародних злочинних угрупувань для їх діверсійно-підривної роботи проти України стає окупований Сімферополь.

На прикладі окупованого Херсону та Мелітополю очевидний зв’язок відповідних колаборантів, таких як Кирило Стремоусов та Євген Балицький, водночас із російськими спеціальними службами та й з відповідними кримінальними колами Криму.

Те, що окупований південь материкової України агресор хоче використати як «сіру зону» не лише для пограбування населення і бізнесу, але й для налагодження незаконних товаропотоків стало очевидно ще у березні 2022 року.

Але навряд чи задум агресора обмежується махінаціями у трикутнику «Крим-Херсон-Мелітополь», він очевидно буде шукати можливості злочинного переміщення товарів через зону бойових дій на підконтрольну територію України та навіть у країни Європейського Союзу.

Таку злочинну активність росія проводила з Криму та окупованих районів Донбасу у 2014-2016 роках, що надалі призвело до нинішніх кримінальних проваджень в Україні щодо проросійського «політика» Віктора Медведчука та його зв’язків у вищих колах тодішньої управлінської влади.

Звісно агресор не буде міняти власні злочинні стратегії; ми вже вказували на «специфіку» персоналій кримських колаборантів, яких росіяни планували злочинно «призначити» у ролі фейкових «керівників» так званого «силового блоку» в окупованому Херсоні.

Зокрема це Володимир Ліпандін, колишній очільник поліції у Черкаській області та Олександр Якименко, колишній голова Служби безпеки України часів режиму Віктора Януковича. Також нами повідомлялося про злочинні зв’язки херсонського колаборанта Володимира Сальдо, зокрема через його доньку Ірину, у відмиванні коштів та спекуляціями із бізнесом та нерухомістю у Франції та Чехії.

Упевнені що правоохоронні органи та спеціальні служби України ведуть щільну роботу стосовно злочинних зв’язків цих та інших осіб на підконтрольній території України та в країнах Європейського Союзу; осіб, що ймовірно діють в інтересах держави-агресора.

Також варто вказати на низку вжитих владою України процесуальних та управлінських кроків, що можуть бути цікавими нашим читачам.

2 березня 2022 року з посади начальника головного управління СБУ в АР Крим, дислокованого до 2022 року в Херсоні, указом № 91/2022 було звільнене Олега Кулініча, щодо якого медіа повідомляли про його контроверсійні зв’язки та на якого зареєстроване низку підприємств.

Тоді ж у Чернівцях за повідомлень Національної поліції було затримане заступника начальника управління СБУ у Херсонській області, голову відповідного антитерористичного центру в регіоні, Ігоря Садохіна. 31 березня з посади начальника управління СБУ в Херсонській області указом № 195/2022 було звільнене Сергія Криворучка.

Надалі повідомлялося, що 1 червня 2022 року прокуратурою у вказаних Чернівцях було повідомлене про підозру заступнику голови обласної воєнно-цивільної адміністрації Артуру Мунтяну, суд надалі обрав йому запобіжний захід у 906 тисяч гривень застави. За версією прокуратури справа стосується злочинних махінацій із іноземною гуманітарною допомогою Україні.

Медіа повідомляють що 14 червня 2022 року Кабінет Міністрів України погодив звільнення з посади голови відповідної обласної воєнно-цивільної адміністрації Сергія Осачука.

А тому ми упевнені що належна оцінка усім описаним вище негативним проявам та тенденціям буде надана українськими правоохоронцями та судом, чому безумовно сприятиме й незворотня деокупація Херсонщини від російських загарбників Збройними Силами України.

Association of Reintegration of Crimea

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН