Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські рятувальники обстежують водойми на наявність вибухонебезпечних предметів

Починаючи з 13 червня відділеннями підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та 10 взводу державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України розпочато роботи по обстеженню прибережних захисних смуг з прилеглою водною акваторією м. Миколаєва на наявність вибухонебезпечних предметів. Зазначені роботи сьогодні розпочаті на міському пляжі “Стрілка”. Водолазами виявлено чотири касетні елементи від реактивних систем залпового вогню, які вилучено з водойми. Надалі роботи триватимуть у мікрорайоні Намив. Виявлені боєприпаси будуть вилучені та знищені у встановленому порядку.

Варто зазначити, що навіть після обстеження берегової зони та підводної акваторії повну безпеку громадян при відвідування пляжів гарантувати ніхто не зможе. Це пов’язано з тим, що, по-перше боєприпаси та їх уламки могли впасти у воду на глибину та під дією течії вибухонебезпечний предмет вимиється ближче до берега. По-друге, #Миколаїв залишається під раптовими, хаотичними ворожими обстрілами, що для місць масового скупчення людей вкрай небезпечно. По-третє, у місцях масового відпочинку людей на воді необхідно забезпечити проведення низки превентивних заходів: обстеження, чистку дна від сторонніх предметів, огородження території, акваторії пляжу, створення та функціювання рятувальних постів, що своєю чергою покладається на органи місцевої влади.

Зважаючи на вищевикладену інформацію Головне управління ДСНС України у Миколаївській області не рекомендує відвідування масових місць для купання через ці небезпечні фактори.

Будьте обережними й відповідальними та не наражайте себе на небезпеку!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН