Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова обласної ради Херсонщини розповів про злочини російських військових

Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні розповіло про участь голови обласної ради Олександра Самойленка у засіданні Постійної ради ОБСЄ:

Вдячні Самойленку Олександру, Голові Херсонської обласної ради, за участь у засіданні Постійної ради ОБСЄ у якості спеціального гостя Польського головування.

Херсонська область з перших днів повномасштабної війни, розв’язаної росією проти України, зламала плани окупантів. Війська рф зіткнулися з потужним українським опором.

Важливо було почути з перших вуст, як відбувалося засідання Херсонської обласної ради 12 березня, за результатами якого було ухвалено звернення, в якому засуджено російську агресію та підтверджено, що Херсон – це Україна. Саме це рішення та активна позиція громадян, які вийшли на мітинги проти окупації, не дозволило реалізувати в Херсонській області “кримський сценарій” в перші дні війни.

Олександр Самойленко детально поінформував про злочини, які вчиняються російськими окупантами на херсонській землі, включаючи викрадення правозахисників, активістів, журналістів, представників місцевого самоврядування.

Окремо Олександр Самойленко поінформував про ризики, які створюють дії російських окупантів, для продовольчої безпеки.

Партнерські делегації держав-учасниць запевнили, що будуть і надалі надавати Україні необхідну допомогу, включаючи озброєння та гуманітарну підтримку, для захисту проти російської агресії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН