Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Збір коштів на ліки та медичні препарати для дітей з інвалідністю у Херсоні

Центр реабілітації «Софія», який опікується у Херсоні дітками з інвалідністю та їхніми родинами, потребує вашої підтримки

Діти та їхні батьки на фото — це переважно члени Херсонської міської громадської організації дітей з інвалідністю та інвалідизуючими захворюваннями «Софія», який з 2010 року опікується родинами, в яких є дітки з ураженнями центральної нервової системи (ЦНС). Під час війни такі родини потребують особливої уваги та допомоги небайдужих.

«Ураження ЦНС — один із найпідступніших викликів для родини. Це вирок, якого ніхто не чекає, до якого батьки не можуть бути готові; це найчастіше наслідок пологової травми, який залишається на все життя. Мама такої дитини не чекає на появу «особливого» маляти, яке переверне шкереберть її життя. У нашої держави, на жаль, немає системи патронажної допомоги таким родинам, але ця робота необхідна вкрай кожній родині: одній постійно, іншій — за запитом. Історія «Софія» довга та складна», — можете прочитати ви на сторінці організації у Фейсбук

Війна дала додаткові виклики. Справа у тому, що родини, в яких здебільшого лише мами (так, це сувора правда життя), стикнулись із тим, що соціальні виплати затримують. Відтак голова організації Ольга Цілинко завдяки фінансовій та гуманітарній підтримці небайдужих забезпечує родини необхідними продуктами харчування: молоком, крупами тощо. Звіти про гостинці також є на сторінці — звітують регулярно. 

Ось один із таких звітів

Проте окупація продовжується — і родини потребують вже не лише підтримки продуктами, а й ліками, адже дітки мають складні захворювання, які потрібно лікувати та підтримувати нормальний стан. Всі ліки доволі дорого коштують, а з доставкою до Херсона — окрема проблема.

Але ми не впадаємо у відчай і прагнемо допомогти «софійкам». Тому оголошуємо збір коштів. Наразі потреба — принаймні 60 тисяч гривень. Всі збори проводяться на громадську організацію, яка потім сплатить рахунки за ліки. Ось приклад, як ми збирали кошти: тинць! Ми не досягли тоді мети у 100 тисяч, однак зібрали трошки більше половини і вже оплачуємо рахунки на придбання товарів для ремонту. Подібна система і з «софійками».

Оскільки ми ще не знаємо, як саме буде здійснюватись доставка ліків — щось може бути у Херсоні, щось доведеться везти, то витрачати кошти будемо за потребою (можливо не чекаючи повної суми), але обов’язково прозвітуємо про це. «Софійки» вже мають досвід звітності про волонтерську допомогу і з ліками під час вимушеної окупації Херсона. Ви можете впевнитись у їхній порядності. 

Нижче у таблиці — лише приблизний перелік препаратів, які необхідні 35-м родинам, що мають діток з інвалідністю. Придбати їх самостійно вони змоги не мають. Тож ми хочемо допомогти, а заразом — стати провідниками ваших коштів для потреб родин, які державі в мирний час важко захистити, а у воєнний — і поготів. Тому давайте допоможемо діткам разом! Тим більше, що звітуємо і ми, і організація дуже прозоро! Будь-які ваші питання, поточнення — завжди раді допомогти. Пишіть Євгенії Вірлич або Ользі Цілинко.

 Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН