Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині в громаді для переселенців проводять заняття з арт-терапії

З початку війни Біляївська громада зустріла понад 700 вимушених переселенців. Люди, які рятуються від війни, знайшли тут не лише прихисток та допомогу, а і можливість для відновлення сил та психологічного здоров’я.
Про це повідомила Юлія Молодожен, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області.
У Біляївській громаді на базі центру надання соціальних послуг «Родинне коло» проводяться сесії з арт-терапії. Вже відбулися перші сеанси психологічної підтримки для внутрішніх переселенців. Такі зустрічі відбуваються раз на тиждень, починаючи з 20 травня.
Ідея проведення занять належить Валентині Мельник, психологині дитячого садочку «Капітошка» з Біляївки. Вона є членкинею громадської організації «Еволюція покоління», яка з 2014 року займається волонтерством та надає психологічну підтримку переселенцям. Має сертифікат учасниці освітнього проєкту “Покоління АРТ”.
За цими методиками та техніками проводить арт-терапію з переселенцями. Такі заняття допомагають зняти емоційне напруження та знизити рівень стресу і тривожності у зв’язку із подіями, які пережили ці родини.
Крім того, для швидшої адаптації внутрішньо переміщених осіб у громаді фахівці відділу комунікацій розробили дорожню карту, де зібрали важливу інформацію щодо реєстрації та отримання довідки, розселення, оформлення допомоги ВПО, пошук роботи та надання продуктових наборів, гуманітарної допомоги.
Також у Біляївській міській ради для переселенців та жителів громади працює цілодобова гаряча лінія 24/7, звернувшись на яку можна отримати невідкладну допомогу, з будь-яких соціальних питань.
Допомагають переселенцям і з пошуком роботи. Як розповіла Ірина Бакал, керівниця Центру надання соціальних послуг “Родинне коло”, міська рада організовує зустрічі зайнятості для ВПО з метою інформування щодо вакантних місць та допомоги в працевлаштуванні. На сайті міської ради щомісяця оновлюється інформація щодо можливості отримання професій від центру зайнятості.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН