Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині поступово звільняють населені пункти вже третьої громади

Про візит до звільненої Кочубеївської громади розповів депутат обласної ради Ігор Йосипенко:

Коли в’їжджаєш у звільнені села Херсонщини, і радісно, і сумно водночас. Багато руйнувань, багато горя. Але ми все відбудуємо, відновимо, в нас є сили і бажання, головне, аби вороги, російські загарбники, пішли з нашої землі.

На Бериславщині вже населені пункти третьої громади поступово звільняються.

Символічно, що перша громада, яка була утворена в рамках адміністративно-територіальної реформи на Херсонщині і перша, яка була звільнена від російських окупантів – це Кочубеївська.

Що принесли на українську землю «асвабадітелі»? Це – знищені і пошкоджені садиби, паркани, техніку, інфраструктуру, а люди роками це наживали і трудилися! Послухайте, як розповідають місцеві про часи окупації. Але рани загоюються з часом. Ще багато жителів знаходяться за межами Кочубеївської громади, війна всіх розкидала по світу. Хто в Кривому Розі, той завжди може звернутися за допомогою до нашого Благодійного фонду «Українці переможуть!»: ми підтримуємо земляків з початку війни.

У Кочубеївці люди старшого віку залишились, радо нас зустрічають, знаючи ціну визволення. Вони готуються до зими, вже роблять запаси, працюють на городах. Вони звикли сподіватися лише на себе, переживши свого часу голод, а дехто в дитинстві – і війну, на жаль, знов пройшли через випробування! Ми привезли теж на село і речі першої необхідності, і продукти харчування. Бо магазини на деокупованій території ще не відновили роботу. Наша нація міцніє, ми виборюємо свою незалежність, ми проженемо російських загарбників з нашої землі, яка тримає нас, робить нас сильнішими і благословляє на перемогу!

Віримо в ЗСУ! Українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН