Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ відзначив четверту річницю перебування на посаді

Вчора Олександр Співаковський відзначав четверту річницю з дня призначення його ректором Херсонського державного університету. Про перспективи розвитку вишу, який нині евакуйовано до Івано-Франківська розповів науковець к соціальних мережах:

Приємний сюрприз: колеги нагадали, що сьогодні 4-ри роки, як я працюю на посаді ректора Херсонського державного університету. На рецепції у готелі, в якому зупинився у Варшаві, перебуваючи у складі делегації Спілки ректорів закладів вищої освіти України у Польщі, мені передали квіти.

Дякую, колеги! В мене зараз калейдоскоп почуттів: сум, гордість, віра, рішучість… Але я точно знаю, що є щасливою людиною, бо маю честь ці 4 роки, а до цього ще багато років, працювати з вами на розвиток нашого рідного університету.

Сумую, тому ще у цей час не вдома. Центр управління Херсонського державного університету тимчасово переміщено до Івано-Франківська, Херсон та Херсонщина тимчасово окуповані. Ця війна розділила нашу освітянську родину, але ми тримаємось. Попри все!

Гордий, що за чотири роки нам разом вдалось зробити дуже багато для розвитку нашого університету, для зміцнення наших лідерських рейтингових позицій у освітньому середовищі Півдня України за всіма показниками. Пишаюсь командою, яка в ковідні роки та зараз, у військовий час, тримає бренд Херсонського державного університету на висоті.

З вірою у Перемогу України разом йдемо по життю. Ми ще обов’язково прогуляємось нашим чудовим парковим містечком, відвідаємо змагання у басейні та на спортивних майданчиках, проведемо не один захід у наших сучасних залах наукової бібліотеки, актовому залі, зустрінемося зі студентами у затишних аудиторіях змішаного навчання, нових лабораторіях, піднімемось у розумному зовнішньому підйомнику 5-го корпусу, а потім обов’язково завітаємо до нової бібліотеки… Ми багато зробили разом, але багато й попереду.

Сьогодні нам потрібна рішучість, щоб впоратися з викликами війни та тимчасової окупації Херсонщини, утримати авторитет Херсонського державного університету. Для нас пріоритети – збереження та підтримка колективу, студентів, вступна кампанія, розвиток нашого інтелектуального, наукового, інноваційного потенціалу.

Тільки вперед! Тільки разом!

 

Щиро дякую проректору Максиму Віннику! Завдячуючи його чудовим світлинам ми наче зараз знаходимося в університеті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН