Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колаборантів, що співпрацюють з росіянами у Херсоні, хочуть позбавити державних нагород

Херсонський гауляйтер Володимир Сальдо, який став на бік окупантів, досі носить звання Повний Кавалер Ордену «За заслуги».

Зрадника Херсонщини Володимира Сальда необхідно позбавити почесних регалій. З такою ініціативою виступили депутати Херсонської обласної ради, – розповідають місцеві активісти.

Колаборант Володимир Сальдо – повний Кавалер високої державної нагороди – Ордена “За заслуги” III, ІІ і I ступеня. Також його було нагороджено як “кращий мер України” за програмою “Людина року – 2008”.

Депутат Херсонської обласної ради, радник голови ОВА Сергій Хлань вимагає нарешті відплатити “за заслуги” Сальда перед Україною і позбавити державного зрадника державних нагород.

Чому до цього часу колаборанти мають почесні звання і нагороди, ніхто їх не забрав? Більше того, дієвого механізму, як цих нагород позбавити немає“, – зазначає депутат у своєму Фейсбуці.

Він додав, що відповідний законопроєкт внесений у парламент ще у 2021-му році, а проголосований у першому читанні лише у квітні. Далі справа не пішла.

Хлань закликав народних депутатів з Херсонщини ініціювати процедуру позбавлення зрадників нагород держави Україна.

Нардепи від Херсонської області могли б стати каталізатором прийняття такої ініціативи, бо мають бути як ніхто зацікавлені, щоб колаборантів області позбавили нагород і доступу до будь-яких українських ресурсів, пільг, грошей. Так як цього хочуть їхні виборці“, – зазначив Сергій Хлань.

Обранець повідомив, що публічно звертатиметься до влади, щоб якнайшвидше запровадити механізм позбавлення будь-яких українських винагород зрадників, які перейшли на бік росії.

У коментарях до допису користувачі мережі припускають, що Сальдо заплатив за те, щоб отримати орден. Навіть називається сума – 100 тисяч доларів.

“Давно пора”, “Кодло ригівське”, “Дивує те, що він ще лишився живий, хоча багато авторитетних людей місцевих відіслали до іншого світу. Хоча відповідь проста – “дах” у нього був у Москві”, – коментують херсонці.

Місцеві активісти додали, що градус ненависті до самопроголошеного губернатора Сальда серед патріотично налаштованих херсонців зростає. Вони пророкують зраднику відплату не тільки з боку української влади, а й з боку окупантів.

Сальдо також відомий своїми масштабними рейдерськими схемами. “СтопКор” протягом кількох років проводив журналістські розслідування щодо рейдерства низки підприємств Херсонщини організованою групою осіб на чолі з Володимиром Сальдом.

Нагадаємо:

Володимир Сальдо – тричі ексмер Херсона, обличчя “регіоналів” в області, який публічно захищав Януковича на російському телебаченні, “засвічений” у кількох рейдерських скандалах і зв’язках з сепаратизмом.

У березні 2022 року, після російського вторгнення у Херсон, Сальдо публічно став на бік окупанців і очолив проросійську обласну адміністрацію. ВГО “Стоп корупції” повідомили правоохоронців про ознаки державної зради з боку Володимира Сальда та інших колаборантів, які почали співпрацювати з загарбниками. Звернення скерували до керівника СБУ, Департаменту контррозвідки і Генерального прокурора України.

17 березня Офіс Генерального Прокурора України повідомив про відкриття провадження щодо Сальда і його побічників.

29 квітня Офіс Генерального прокурора України повідомив про оголошення підозриокупаційному “губернатору” Херсонщини. Йому інкримінують державну зраду.

Крім того раніше Володимира Сальда запідозрили у роботі на ФСБ.

В серпні 2016 року Володимир Сальдо бул затриманий правоохоронними органами Домініканської республіки. Його звинувачено у викраденні колишнього партнера – бізнесмена Пащенка та засуджено до 25 років ув’язнення. І матеріали справи, і сам Сальдо підтверджують факт засудження.

В квітні 2018 -го у Херсоні був застрілений брат викраденого в Домінікані бізнесмена Пащенка. Вбитий Ігор Пащенко свідчив проти Сальда в Україні. До того ж, у них був давній конфлікт: через розважальний центр “Загублений світ”. Родичі вбитого одразу після вбивства прямо звинуватили Сальда у смерті бізнесмена. А після загибелі Ігоря Пащенка “Загублений світ” перейшов до Володимира Сальда.

Також, за однією з версій, Сальдо було вигідно знищити Гандзюк.

Зазначимо, раніше “СтопКор” провів власне розслідування та з’ясував, чим наразі займається донька Сальда. Допоки її батько зраджує Україну та співпрацює з ворогом, жінка веде розкішний спосіб життя у Монако та вчить людей багатіти.

Також нагадаємо, “СтопКор” звернувся до правоохоронців з вимогою конфіскувати усе майно зрадника і його родини з метою подальшої націоналізації.

СТОПКОР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН