Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У прифронтових населених пунктах Херсонської області влаштували свято для дітей

Вчора в Україні відзначали День захисту дітей. Українські військові нині обороняють спокій та забезпечують умови для щасливого дитинства дітей Херсонської області. З регіону масово виїздять люди, які не хочуть жити в окупації, але велика частина мешканців не покидає рідні домівки, залишаються на лінії фронту і родини з дітьми. Про невелику радість для дітей одного із прифронтових населених пунктів області розповів у соціальних мережах Дмитро Бурлай:

1 червня – день захисту дітей.

Наша команда вирішила приділити увагу нашим діткам. Всім тим дітям , які залишилися в селищі, які кожного дня спостерігають, що лінія фронту близько. Які щоночі прокидаються від тих звуків снаряд, від гарматних пострілів, від обстрілів окупантів по нашій території.

Це ті діти, які на собі відчувають той жах війни, ті моменти відчаю від розлучення з рідними, друзями, школою, садочком.

Це ті діти, які залишилися біля своїх рідних, які знають, що це таке спускатися до підвалів, до бомбосховищ. Це діти, які вже можуть по звуку сказати чи був “приход” чи від нас “виліт”

Це діти, які того ще самі не знають, що вони є героями. Героями по духу, героями по терпінню. Адже не всі дорослі можуть витерпіти ті жахи, які відчуваються в селищі та у окупованих навколишніх населених пунктах.

Тому саме до цих дітей сьогодні була наша увага. А їх в селищі залишилося 83.

Тому ми вирішили кожному нагадати, що вони також для всіх нас безцінні, що про них пам’ятають, їх не забули. Завдяки небайдужим вчителям було зібрано список наших мужніх малеч.

До кожного намагалися підійти з особливою увагою. Кожному було надано пакети з солодощами та дякуючи Інна Яковенко повітряні кульки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН