Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українські військові здійснили успішний контрнаступ на Херсонщині

Вчора військові ЗСУ провели контратаку на Херсонщині. У Бериславському районі українські сили вдарили по росіянах поблизу села Давидів Брід. Відомо про збитий літак Су-35, понад 60 вбитих ворожих бійців та 19 одиниць техніки. Такі дії відкривають перспективи для виходу на Новокаховський напрямок.

Прокоментував такі дії Володимир Молчанов:

Незалежна аналітика дає стрілку наступу крізь сіру зону; орківські (російські – ред.) ресурси стверджують про український наступ з Давидового броду вздовж двох напрямків одночасно силами 11 танків.

Один з них начебто зупинений у Брускинському на Бериславському напрямку. Куди спрямовано було другий, чи на М.Олександрівку, чи на Калініндорф, невідомо. І те, і інше створило б оркам масу проблем – а ось на похід прямо на південь в Берислав сил поки вистачить навряд чи. Спочатку Калініндорф.

Особливістю цього селища та інших окупованих сіл є те, що єдина дорога в районі прокладена від Давидового Броду до Снігурівки. Таким чином остання може опинитися в напівоточенні під перехресним вогнем – артилерії з заходу і танків зі сходу.

Чи готові русскіє оборонятися в таких умовах? Якщо удар наноситиметься на Малу Олександрівку, з перспективою виходу на Велику, цим буде відрізано в оперативне оточення високопільсе угрупування орків, яке втратить останній шлях постачання з Милового.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН