Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат має заборгованість по виплаті заробітних плат

Співробітники Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату не отримують заробітну плату, також заклад мав борги за продукти. Пояснює це втратою баз даних, посилаючись на інформацію голови обласної ради, голова громади Дмитро Ляхно.

Шановна громадо дозвольте прокоментувати дописи про “зраду” від “патріотки” Keppell Olga щодо роботи Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату. По-перше, даний заклад підпорядкований Херсонській обласній раді. Відповідно він утримується за рахунок коштів обласного бюджету.

Протягом майже двох місяців там існує заборгованість з виплати заробітної плати та існувала заборгованість за продукти харчування. З квітня місяця,як керівництво закладу, так і селищна рада зверталася до вищих органів влади з проханням вирішити дану проблему. І лише 23 травня була погашена заборгованість за продукти харчування.

На даний час нам не повідомили, коли буде виплачена зарплата в будинку-інтернаті. Хочу подякувати всім фермерам, підприємцям та небайдужим людям, які надали допомогу в харчуванні 330 мешканцям закладу. З посту голови Херсонської обласної ради, однією з причин не виплат по закладам, які є в підпорядкуванні обласної ради, є втрата бази даних.

На жаль, багато закладів постраждало від цього. Проте, на мою думку, по аналогії з бюджетами місцевих рад є також і складне виконання бюджету. Оскільки багато підприємств не сплачують податки в зв’язку припиненням діяльності або у зв’язку з пільгами, які прийняла Держава. Для прикладу, в нашій селищній раді бази даних не втрачалися, електроні ключі в наявності, але аванс всі комунальні підприємства отримають лише в кінці місяця.

Щодо зарплати за травень по громаді, то ще не відомо. Взагалі окремо цікаво виглядає допис, що казначейство профінансувало зарплату за квітень місяць.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН