Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітян Херсонської області примушують співпрацювати з окупаційною владою

Керівники освітніх закладів Херсона отримали запрошення на нараду від окупаційної влади під дулами автоматів. Про ситуацію з освітою у Херсонській області розповіла журналістка Лідія Григор’єва:

Хочу подякувати педагогам, керівникам освітнім закладів Херсона та області за мужню позицію і протистояння російським загарбникам, які хочуть вкрасти наше майбутнє, нашу мову та культуру.

Херсон, область поступово буде звільнено. Ми завершили навчальний рік, освітяни отримують зарплату, держава їх підтримує.

Те, що загарбники, працюючи за методичкою 2014 року, хочуть якнайбільше заплямувати жителів Херсонщини співпрацею з ними, ми не сумніваємося.

Йдуть в хід різні методи, залякування. маніпуляції, підкуп.

А ще це таємничий шепіт від некрофілів – сальдон, черевко, кузьміч: що рф “победіла”, “нас сдалі”, “давайте приспосабліваться”, “работать же надо”……

Звісно, не солодко сьогодні директору школи №3 Херсона – Олексію Петрову, зі знатної педагогічної родини, якого біс поплутав йти в міськраду в 2020 році від блока лодини, яка є нині зрадником України. Мені цікаво, це буде для нього політичним зашморгом і приговором після деокупації Херсона, чи справжнім чоловічим вчинком, де він скаже ні- співробітництву з окупантами.

Звісно, цікавий досвід скадовчан, де після співпраці з окупантами освітян виключили з державного фінансування України. Я думаю, це теж чекатиме на тих, хто раптом не втримається від насолоди допомагати загарбникам.

Щодо відомих херсонських зрадників-“спасателей” – то вони пішли ва-банк, на них чекає, або пожиттєве, або їх загублять по дорозі руські…

Що робити кожному вчителю та директору, то це особистісний вибір, який обов’язково визначить майбутнє і його ,і його родини, а ще залишить глибокий цифровий слід.

Запрошення на нараду з нелегітимною владою розносила сама пані Кузьміч, яку супроводжував озброєний окупант, отака її доля, але чи завжди цей військовий буде поряд.

Вітаю всіх з завершенням навчального року та вірю , що 1 вересня у вишиванках ми всі зустрінемось у звільненому Херсоні. А зрадникам буде несолодко!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН