Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

МОН надало роз’яснення щодо отримання атестатів для випускників з окупованих територій

Освіта для дітей з тимчасово окупованих територій! Важливі новини щодо питань, які хвилюють всіх: отримання атестатів, вступ до українських вишів, складання НМТ опублікував заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

Кожен учень із тимчасово окупованих територій зможе отримати атестат! Це можна зробити як офлайн у будь-якому закладі освіти на підконтрольній території, повідомивши місцевий департамент освіти і науки, так і онлайн – на платформах – «Атмосферна школа», «Оптіма» та інших. Повний перелік буде розміщений на сайті МОН.
Тут можна детальніше ознайомитися з наказом МОН про видачу атестатів.
Для всіх дітей, хто не має змоги виїхати на підконтрольні Україні території та скласти НМТ, із вересня і до кінця 2022 року МОН забезпечить додаткову сесію тестування та додаткові можливості для вступу.
Дітей, які мають статус внутрішнього переселенця, по можливості будуть переводити на вакантні місця державного або регіонального замовлення.
Продовжується робота над алгоритмом застосування квот для всіх дітей, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях.
І ще! Разом з президентом Київської школи економіки Тимофей Милованов та МОН працюємо над пропозицією закладів приватної форми власності для дітей з тимчасово окупованих територій.

Ми одна велика українська сім’я! Окупація тимчасова, Україна єдина назавжди!

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН