Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські вчені відзначають День науки

В Україні відзначають День науки. Привітав колег зі святом ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

Щиро вітаю всіх представників наукової спільноти з Днем науки! У складні часи воєнного стану ви працюєте над власним вдосконаленням та розвитком української науки. Ви – є творцями майбутнього.
Низький уклін науковцям Херсонського державного університету, які в різних умовах – хто під супровід вибухів на тимчасово окупованій території, хто у відносній безпеці, знайшовши прихисток, продовжуєте працювати. Ви – Герої!

Ми традиційно відзначаємо цілою низкою заходів Дні науки у нашому університеті. Цього разу родзинкою є унікальний проєкт «Воєнний щоденник науковця і аспіранта». Це відеорозповіді наших молодих та вже досвідчених науковців про те, як працюється їм у воєнний час. Дуже цікаві історії, які у користувачів соцмереж зібрали сотні лайків, та тисячі переглядів. Це свідчить про те, що наука – важлива, а науковці – цікаві. Такі, як учасники нашого іншого ексклюзивного проєкту «Академічний міст».

З початку повномасштабної війни на зв’язку з Херсонським державним університетом був цілий світ, знані та поважні лектори і зараз, в рамках Днів науки, продовжують наукові дискусії з нашими науковцями та студентами. Це дуже позитивно впливає на настрій, свідчить про безмежну підтримку у середині наукової спільноти. Ми вдячні, бо це нас надихає.

До речі, першими волонтерами, які підтримали колег з Херсонського державного університету в окупації, стали саме науковці з різних вищих навчальних закладів України та закордону.

Сьогодні ми із вдячністю згадуємо наших наставників – Почесних професорів та Почесних докторів наук Херсонського державного університету. Ви задали дуже високий рівень, і сучасне покоління науковців університету достойно продовжує закладені традиції. Ми – разом розвиваємо та зміцнюємо Україну.

Зі святом всіх, для кого Наука стала сенсом життя!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН