Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На тимчасово окупованих територіях можна зареєструвати новонароджених та отримати виплати

Про це заявив очільник Скадовської міської ради Олександр Яковлєв у соціальних мережах.

Вчора з’явилися оголошення від «нової влади», де жителів міста запрошують пройти «реєстрацію» для створення нової бази соціальних виплат. За їхнім твердженням існуючі бази українська влада знищила. Хочу повідомити, що це не правда. Усі дані зберігаються в державних реєстрах, які продовжують функціонувати.

Наприклад, сьогодні у Скадовську можна зареєструвати народження дитини та отримати усі види державноі допомоги. Щоправда деякі виплати йдуть із затримками, але все працює наскільки це повинно працювати в умовах війни.

«Нові керівники» просто не знають, що Україна за останні роки значно підвищила рівень цифровізаціі, і на місцях не зберігаються різноманітні списки в паперових носіях. В них просто немає необхідності.

Закрилося скадовське казначейство – нас перевели на дистанційне обслуговування у Кіровоградську область. Закрилося управління соціального захисту – тепер наш район обслуговує відповідна служба у Полтавській області.

Тому усі соціальні виплати Україна буде продовжувати виплачувати. Не приставайте на пропозиції «нової влади». Бо навряд чи ви зможете зберегти існуючі виплати, якщо будете співпрацювати, та проходити подібні «реєстрації».

В четвер я надав доручення припинити трудові відносини з усіма працівниками, які були задіяні або брали участь у заходах, які організовувала «нова влада» до 9 травня. Ті хто підтримують заходи під прапорами країни- агресора не будуть отримувати заробітну плату чи інші виплати за рахунок бюджетних коштів.
Взагалі мене дивує наскільки легковажно окремі жителі «впрягаються» допомагати «новій владі». На що розраховують? Сьогодні вже кожному зрозуміло, що війна закінчиться повною поразкою росіі, та звільненням усіх територій включно з Кримом то Донбасом. Можливо це не буде так швидко як нам би хотілося, але неодмінно буде. Куди вони потім подінуться? За українськими законами за співпрацю з окупантами світить до 15 років з конфіскацією.
Наша інніціатива по збору коштів для військових продовжується. Вже більше двадцяти людей відгукнулося та перерахували кошти. Разом з тим за ці дні я отримав декілька нових запитів від різних підрозділів ЗСУ на надання допомоги в вигляді придбання пікапа чи буса. Їх усіх об’єднує одне – всюди є військо службовці- скадовчани, вони роблять усе можливе для звільнення України, вони усі вірять в нашу перемогу.
Варто повірити і нам та підтримати наші ЗСУ. Ще є така можливість.
Реквізити для поповнення в першому коментарі.
Намагаємося вирішувати і поточні справи. На жаль маємо проблеми з водопостачанням в окремих селах. Відремонтувати зараз насос вкрай складно, нові також недоступні. Поки що вирішуємо питання за рахунок резервів, але ситуація ускладнюються з кожним днем.
Також складним залишається питання розрахунків за послуги прибирання в центрі. З початку війни казначейство не пропускає жодного платежу окрім зарплати. Намагаємося це вирішити з підприємцями, які сьогодні працюють на алеї закоханих та набережній.
Нам нарешті вдалося відкрити бюджетні рахунки для ЦДЮТ, ДЮСШ, ІРЦ. Тому вже найближчим часом ми погасимо заборгованість по зарплаті за березень та квітень перед працівниками цих установ.

Бережіть себе та близьких.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН