Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулося засідання ректорату ХДУ

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Відбулося чергове засідання ректорату Херсонського державного університету за участі першого проректора, проректорів, деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, служб та відділів. Працювали у змішаному форматі.

Розпочали з загального, але, на жаль, віртуального привітання з ювілеєм деканеси медичного факультету Наталії Шахман. На цю весну в нас було багато планів щодо розвитку цього факультету, розширення міжнародної співпраці. Зокрема, планувався візит делегації Самаркандського державного медичного інституту, який ми відвідали у грудні 2021 року. Нагадаю, тоді пані Шахман була у журі II Міжнародної Олімпіаді студентів-медиків «Самарканд-2020». Наші судентки медичного факультету були єдиними представницями класичного університету, а не профільного медичного, однак здобули перемоги. Упевнений, ми ще відновимо ці міжнародні зв’язки, а поки спілкуємось з партнерами дистанційно.

Під час вступного слова акцентував увагу на чіткій координації роботи двох офісів ХДУ – івано-франківського та херсонського. Ми продовжуємо працювати єдиною командою, забезпечуючи якісний освітній процес у дистанційному форматі. Наразі перед нами стоять завдання щодо завершення навчального року, видачі документів про освіту та переведення на наступні курси, вступна кампанія. Спільне рішення, до якого дійшли командою: ідемо на зустріч студентам та абітурієнтам, тому ХДУ не буде в умовах військового часу підіймати вартість навчання.

Перший проректор Сергій Омельчук поінформував про підготовку до відзначення Днів науки та Днів Європи у Херсонському державному університеті. Заходи проходитимуть в онлайн-форматі, частина з них – спільно з Радою молодих учених Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника. Традиційними у ці дні заплановано й захисти кваліфікаційних робіт здобувачів. Наше мета – максимально сприяти здобувачам у виконанні навчальних планів, тому під час захистів будемо враховувати особливості зв’язку, можливості студентів. Зокрема, щодо призначення зручного часу атестації.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчиков доповіла щодо поточних питань організації освітнього процесу та завершення навчального року. Наразі триває підготовка до замовлення друку документів про освіту. Тож випускники, які виконають навчальний план, можуть не турбуватись з цього приводу.
Також Дар’я Мальчикова розповіла про особливості підготовки до вступної кампанії-2022. Окремо зупинилися на інформаційному буклеті, розробленому спільно з Приймальною комісією. Буклет адаптований до спеціальностей та факультетів нашого університету, поширюватимуть його на факультетах та серед вступників.

Про роботу гуртожитків студмістечка розповів проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник.

Серед питань проректорки з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алли Цапів – про роботу Волонтерського центру ХДУ й реалізацію міжнародних гуманітарних грантів, про міжнародне співробітництво університету в період воєнного стану. Також обговорили нюанси профорієнтаційної роботи в умовах, коли область знаходиться у тимчасовій окупації.

Проректорка з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір доповіла про інвестиційні проєкти університету в першому півріччі 2022 р. (реалізовані й заплановані), а також про впровадження електронного документообігу.

Про роботу культурно-мистецького Hub в умовах переміщення університету розповів Сергій Кузнецов. Він зазначив, що робота ведеться, як серед тих, хто залишився на Херсонщині, так і з тими, хто покинув регіон. Наразі робота направлена на підготовку низки заходів зі студентським активом Прикарпатського національного університету та ХДУ. Крім того, планується проведення профорієнтаціного заходу в Івано-Франківську.

Рухаємось далі! ХДУ – це Україна!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН