Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Західні регіони україни активно допомагають у розміщенні переселенців Запорізької області (відео)

Директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова розповіла про ситуацію з евакуацією в Запорізькій області.

Зокрема, посадовиця закликала людей  відноситись з розумінням до того, що необхідно виїжджати із Запорізької області у більш спокійні місця. Лише таким чином можна убезпечити себе та своїх близьких, а також дати можливість врятувати інших людей.

  • Ми приймаємо дуже велику кількість переселенців. Заклади, там де вони тимчасово розміщуються, вже переповнені. Зараз у Запоріжжі люди адаптуються, оформлюють статус внутрішньо переміщеної особи. А через два тижні організовується їх евакуація в більш безпечні регіони.  Ми постійно тримаємо зв’язок з іншими областями. Вони надають нам інформацію про кількість вільних місць, де можуть приймати наших земляків, – розповіла посадовиця. 

Марина Нотанова запевнила, що перейматися через те, що доводиться їхати далі вглиб країни, не варто. В інших областях також створено належні умови для перебування переселенців. 

Такий алгоритм вже успішно працює. Директорка департаменту повідомила, що вчора з міста Запоріжжя було евакуйовано 104 особи з числа внутрішньо переміщених осіб. Вони переїхали до Вінниці, де їх зустріли колеги з Вінницької ОВА та забрали на поселення. 

Також відправлено більше 100 жінок з дітьми до Переяслава-Хмельницького у санаторій для реабілітації.  Наразі більше 5 областей надали свої пропозиції щодо можливостей у розміщенні переселенців.  

Головне пам’ятати, що все це тимчасово. Наші ЗСУ виб’ють ворога і всі повернуться до своїх домівок.

До речі, Департамент соціального захисту населення ЗОВА спільно з благодійним фондом ADRA Ukraine пропрацювали логістику перевезення й вимушених переселенців з обмеженими можливостями у більш безпечні місця. Так, організація надала два комфортабельних автобуси, за допомогою яких вдалось перемістити 100 осіб-переселенців з вадами здоров’я із Запорізького геріатричного інтернату в інший заклад нашої області.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН