Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові влаштували погром у приміщенні Чорнобаївської сільської ради

Чорнобаївка стала справжнім прокляттям для російських солдат, вже майже 20 разів їх було розгромлено там. Так українські військові щоразу не дають там закріпитися ворогу, зробити свої запаси техніки, боєприпасів чи навіть розмістити пункт командування. Причому, прильоти бувають вночі і вдень. І що цікаво, завжди раптово для окупантів.

Російські солдати з самого початку окупації селища відчували не лише неприязнь місцевих жителів, але й потойбічне прокляття для них, бо земля українська кожного разу нагадує, щоб вони забиралися геть. Попри військові дії навколо представники місцевого самоврядування робили все можливе, аби мирні жителі мали хоча б якийсь соціальний захист. Тому і пенсії люди отримували, продукти й речі першої необхідності поставлялися.

2 травня вранці солдати рф ввірвалися до сільської ради, зняли прапори України, повісивши своє шмаття на споруду і забравши з собою заступника голови Чорнобаївської громади.

Погром у сільській раді помітили відразу місцеві жителі, тому коли через декілька годин відбувся потужний вибух, яким українські воїни знешкодили склад боєприпасів, то зрозуміли земля знов мстить за загарбницькі дії окупантів.

3 травня на брифінгу у Запорізькій області Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомила про те, що російські окупанти взяли в полон голову Чорнобаївської громади Ігоря Дударя, а також його заступника.

Ігоря Дударя було викрадено вдома, проведено обшук. Нині він перебуває у лікарні у тяжкому стані під охороною загарбників.

Російські військові бояться Чорнобаївки, тож чекаємо на нові події в передмісті Херсона. Бо Чорнобаївка помститься за несправедливість! А представники місцевого самоврядування нині працюють дистанційно за українським законодавством!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН