Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У в’язницях Херсонщини знаходиться близько 2000 злочинців: інструкцій щодо їх подальшої долі немає

На Херсонщині знаходиться близько 2000 злочинців, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Деякі мають найтяжче покарання – довічне ув’язнення, проте доля цих закладів невідома, адже Міністерство юстиції Україні не надало роз’яснення співробітникам цього відомства, як існувати в окупації. Пише про це Гаяне Оганесян:

Заручниками окупації Херсона стали усі мешканці міста. У тому числі, працівники колишньої пенітенціарної системи, а нині підпорядковані Міністерство юстиції України. Я служила у пенітенціарній системі, знаю її із середини, знаю її службовців, як патріотів України, вірних присязі й обов’язку.

На жаль, евакуація установ виконання покарань не відбувалась, роз’яснення щодо подальшого порядку роботи в окупації співробітникам не надавалась. Вони продовжують виконувати свої функціональні обов’язки, охороняючи близько 2000 засуджених і ув’язнених. Частина цих засуджених хворіє на туберкульоз і потребує постійного медичного нагляду і ліків. Звичайно, може хтось скаже: «Звільняйтесь і як і інші містяни спробуйте залишати окуповану територію » Але ж ті засуджені і ув’язнені не папери, які можна заховати до сейфу і полишити кабінет. Це люди , в першу чергу! Їх не можна залишити як речі! Окрім того, значна їх частина мають термін довічного ув’язнення, що прирівнюється до вищої міри покарання. Розумієте, що це означає? Це вбивці й насильники, які завтра можуть опинитися на вулицях міста. Якщо службовці пенітерціарної системи складуть свої повноваження, не буде кому охороняти злочинців. Місто може поринути у хаос, а херсонці опиняться під подвійної небезпекою. Про наміри окупантів стосовно ув’язнених нічого не відомо. Вони можуть як випустити їх на вулиці, так і дати у руки зброю й відправити вбивати наших воїнів. От і виходить, що працювати на окупантів наші пенітенціарії не хочуть, а залишити засуджених без нагляду не можуть.

Звертаюсь до усіх відповідних органів! Ніякої евакуації засуджених і особистого складу не було й немає зараз. Доки ще не запізно, допоможіть Херсону! Надайте роз’яснення співробітникам як саме їм продовжувати нести службу у тимчасово окупованому місті? Як, піддаючи небезпеці своє життя і життя своїх сімей, не стати тим самим «зрадником»? Наголошую: у нас дві тисячі ув’язнених (2000!) за страшні злочини! Заради справедливості – далеко не всі вони аполітичні чи готові виконувати накази окупантів. Ви не можете залишити херсонців, ви не можете залишити ув’язнених, ви не можете кинути напризволяще вірних своїй службі та народу України працівників пенітенціарної служби. ПРОШУ чітких роз’яснень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН