Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський державний університет ухвалив рішення про кваліфікаційні роботи студентів

Про це розповів ректор вишу Олександр Співаковський:

Традиційно наприкінці місяця проводимо засідання Вченої ради Херсонського державного університету. Захід пройшов у змішаному форматі за участі першого проректора, проректорів, деканів, керівників структурних підрозділів та інших членів колегіального органу під головуванням Володимира Олексенка.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у страшній повномасштабній війні, яка прийшла на нашу Землю.

На жаль, Херсон є єдиним обласним центром, який знаходиться в окупації, тому маємо враховувати певні обмеження в адмініструванні, доступу та реєстрів Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО), безпековий фактор під час ухвалення тих чи інших рішень. Ми всі упевнені, що це тимчасово, що Херсонщина буде звільнена.

Зараз ми точно розуміємо, що ті виклики, які нам довелося долати під час пандемії коронавірусу, нас навчили бути гнучкими, працювати та викладати дистанційно і при цьому виконувати нашу основну місію – виховання патріотичного, освіченого молодого покоління, яке є майбутнім України, нашим дорогоцінним людським капіталом. Тож продовжуємо якісно та професійно виконувати свою роботу!

Голова Вченої Ради Володимир Олексенко поінформував про виконання рішень попередніх засідань. Усі вони введені у дію відповідними наказами.

Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук доповів про необхідність внесення змін до процедури подання курсових і кваліфікаційних робіт до захисту у 2021/2022 н.р.

Щодо курсових проєктів здобувачів першого (бакалаврського) й другого (магістерського) рівня вищої освіти цьогоріч, як виняток, надається право подавати до захисту курсові роботи в одному з трьох запропонованих варіантів – друкований, рукописний та електронний. Це не впливатиме на оцінювання під час захисту.

Щодо кваліфікаційних робіт у цьому навчальному році, то їх теж, як виняток, дозволено подавати до рецензування, експертування та захисту лише в електронну вигляді. Теж саме стосується й супровідних документів – відгуки, висновки наукового керівника, рецензії, авторський договір тощо.

Також Сергій Омельчук доповів про внесення змін до складу комісії з питань академічної доброчесності ХДУ та надання науковим виданням грифу Вченої ради університету. Навіть у важкі часи наші науковці продовжують працювати. Це викликає повагу!

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова поінформувала, що згідно з прийнятими рішеннями щодо змін у формі підсумкової атестації для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було вирішено зберегти кваліфікаційні роботи як форму атестації за окремими освітніми програмами. Зокрема, такими як соціальна робота; соціологія; культурологія; журналістика; комп’ютерні науки; інформаційні технології; середня освіта, інформатика; середня освіта, математика; середня освіта фізика.

Також члени вченої ради ХДУ затвердили тематику кваліфікаційних робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної і заочної форм навчання.

Отже, ухвалені рішення дають змогу вчасно та враховуючи можливості студентів та викладачів, завершити навчальний рік. Як вже неодноразово підкреслював, ми робимо акцент на виконанні індивідуальних навчальних планів здобувачами, щоб забезпечити вчасне переведення на наступні курси або завершити навчання та отримати відповідні документи про освіту, якщо йдеться про випускні курси. І все це згідно українського законодавства.

Віримо в Перемогу! Віримо в ЗСУ! Все буде Україна!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН