Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики та освітяни в Олешківській громаді отримують зарплату за квітень вчасно, – міський голова

Олешки з перших днів російсько-української війни живуть під окупацією, попри все діти навчаються дистанційно за українськими програмами, а медики лікують.

“Дуже багато питань надходить щодо виплати заробітної плати вчителям в школах, вихователям в дитсадках, а також і медикам. Хочу сказати, що держава Україна гарантує виплати навіть зараз, коли йде війна, освітня субвенція надходить: у всі в школах і дитсадках отримають заробітну плату.

Також у лікарнях так само, медики отримають зарплату: мінімально лікар отримує зарплату від 20 тисяч гривень плюс надбавки. Всі ці кошти на рахунках є, НСЗУ виконує свої зобов’язання. Але хочу наголосити, поки всі працюють в українській школі та українській лікарні, то всі отримують зарплатню з українського бюджету. Це треба для себе розуміти та знати, – сказав під час прямого ефіру Євген Рищук, голова Олешківської громади. – Життя міста триває, громада живе за українськими законами, незважаючи, що розвішані триколори. Олешки – це є Україна. Ми всі працюємо, працюють комунальники. Впевнений, що Україна переможе”.

Запросив Євген Рищук і на захід, який 26 квітня проходить у Львові на підтримку Херсонщини та України. Захід розпочнеться о 16 годині на площі Ринок під назвою “Я – Херсонщина”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН