Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові не пропустили евакуаційний транспорт на Херсонщину

У черговий раз росіяни не дозволили вивезти жителів із найбільших постраждалих населених пунктів Херсонщини. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

За його словами, сьогодні, зокрема, була домовленість щодо «зеленого»коридору для жителів смт Високопілля, сіл Нововознесенське та Миролюбівка. Для евакуації населення було направлено 10 автобусів, проте окупанти не пропустили транспорт.

Разом із своїм заступником Едуардом Науменком, голова ОВА із самого ранку контролювали процес та не афішували маршрути коридору, аби все пройшло успішно. На жаль, жодну домовленість рашисти не виконали.

Весь процес був дуже напружений. Головним за організацію перевезення населення на державному рівні було визначено голову Нововоронцовської ТГ Володимира Марчука. На жаль, під час переговорів із російськими військовими його було затримано. Наразі немає інформації про місце перебування Володимира Марчука. Геннадій Лагута зазначив, ситуацію тримають під особливим котролем та ведуть перемовини про звільнення Володимира Марчука.

Також Геннадій Лагута подякував за співпрацю та допомогу в питаннях організації коридору Ірині Верищук, керівництву м. Кривий Ріг та Дніпропетровської ВЦА!

Очільник ОВА запевнив, обов’язково буде продовжено роботу щодо евакуації людей, аби вони були у безпеці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН