Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш продовжує надавати освітні послуги

Попри всі складнощі й виклики військового часу та окупації Херсонський державний університет продовжує освітній процес. Про уе розповів ректор вишу Олександр Співаковський.

Робити ми це можемо виключно у дистанційному форматі, але при цьому з дотриманням вимог до виконання індивідуальних навчальних планів.
Традиційно у понеділок провели засідання ректорату Херсонського державного університету за участі деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, служб та відділів. Захід пройшов у змішаному форматі.

Доповів про ту роботу, яку проводимо з Міністерством фінансів України та Міністерством освіти і науки України щодо забезпечення діяльності університету в частині фінансування зарплат, стипендій, комунальних послуг, доступу до Єдиної електронної державної бази даних з питань освіти.

Окремо сьогодні зупинилися на можливостях цифрового сервісу «ХДУ24» під час реалізації освітнього процесу. Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо важливість розпочатою рік тому роботу з цифровізації усіх бізнес-процесів університету. Це був правильний та завбачливий крок. Так, враховуючи сьогоднішню ситуацію, ми починаємо інтенсивніше використовувати цей інструмент. Цифровізація документів та наповнення інформацією персональних кабінетів здобувачів, викладачів, співробітників дозволяють навіть в умовах дистанційного навчання у воєнний час здійснювати необхідні процеси, які стосуються навчання здобувачів та управління університетськими бізнес-процесами. Студенти та викладачі у будь-якій точці світу матимуть безперешкодний доступ до необхідної інформації, сконцентрованої у додатку, зокрема до залікових книжок, індивідуальних планів.
Також до членів ректорату доведена інформація про можливості для здобувачів із набуття додаткових знань та компетенцій завдяки безоплатним курсам, які пропонують провідні навчальні центри міжнародних компаній та освітні центри. Присутніх проінформовано про наявні програми підтримки від університетів – міжнародних партнерів ХДУ. Допомога надається не тільки у напрямку освітнього процесу, а й гуманітарна, фінансова. Так, лише на минулому тижні перші 100 наших співробітників отримали на свої картки кошти фінансової підтримки.

Отже, освітній процес триває, готуємось до сесії, за результатами якої будуть видані накази про переведення здобувачів на наступний курс або документи про здобуття освіти випускникам.

Тримаймося та підтримуємо один одного! Все буде ХДУ!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН