Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українські військові перестали вживати у спілкуванні російську мову

Про це розповів у соціальних мережах депутат обласної ради Сергій Хлань, який нині бере участь у бойових діях:

Нотатки рядового Сергей Хлань:

Давно хотів написати ці роздуми, але щось стримувало(, можливо звернення голови ВЦА Миколаївщини Кіма, які доволі позитивно сприймались в суспільстві) навіть «дехто хотів від нього дітей»))) , можливо дописів и в ФБ, що зараз багато російськомовних патріотів, можливо звернення багатьох посадовців, які моі застереження приймали як претензії , але думаю що настав час!

Ще знаходячись під Києвом в ТРО, серед добровольців, які не чекали мобілізації, а в перший день війни прийшли для того щоб стати на захист України , серед яких було в тому числі і багато російськомовних, причому тільки до недавнього часу я став остаточно україномовним . Ще на позиціях в лісі на підступах до Київа з Гостомель і Бучі, я вперше зрозумів, коли абсолютно відверто , без жартів мій побратим сказав: добре що на підході з темноти , ти ні з ким не розмовляв, бо російська мова з темноти з боку ліса, це тільки «черга автомату» в той бік.

В військовому середовищу відмовляюсь від російськоі мови не тількі я , а і всі хто вважав, що «какая разница». Останній час розмовляють російською мовою виключно за проханнями телевізійних каналів , де за проханням редакції , з огляду на аудиторію каналу

Нам всім!!! І це не приймайте як претензію, ні в кому разі, бо це є викючно прохання і побажання)
Спілкуйтесь будь-ласка українською мовою, не соромтесь , якщо ви говорите недосконало, не соромтесь ,якщо проскакують іншомовні слова, навіть російські не соромтесь, бо мова є ідентифікацією нашої нації , кожного Українця !!!

Ми Українці , ми маємо свою мову, ми маємо свою історію і свою ідентифікацію! Нам є чим пишатись! Ми Українці !!!

На зараз я в степах Херсонщини, незабаром ми звільнемо нашу рідну землю від окупантів ! Херсонщина буде Вільна ! І навіть сьогодні в степах рідної Херсонщини, в темряві єдиною ідентифікацією свого -є рідна українська мова! Пишаємось своєю мовою, спілкуйтесь , пишайтесь!

P.S А російську маємо знати обов’язково , щоб цією мовою допитувати полонених!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН