Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У звільнених населених пунктах Херсонської області планують починати посівну

Начальник Херсонської ОВА Геннадій Лагута відвідав Кочубеївську тергромаду Бериславського району. Наші Захисники звільнили цей та інші довколишні села від російських військових. Про це повідомили на сайті Херсонської ОВА. Зараз у ці громади поступово повертають життя.

Уже відновили електропостачання в 9 вільних від окупантів населених пунктів, ще в 10 – водопостачання. Тут працює поліція, відчинено амбулаторії, в яких приймають медики. З боку Кривого Рогу почали відновлювати розбомблене дорожнє покриття.

Неодноразово ОВА неодноразово намагалася домовитися про “зелений коридор” для Херсонщини. Однак вантажівки з найнеобхіднішою гуманітарною допомогою рашисти розвертали на пів шляху або взагалі не пускали до області.

Сьогодні до населених пунктів завезли гуманітарний вантаж. Це найнеобхідніші товари, що розподіляють між жителями.

Начальник ОВА Геннадій Лагута поспілкувався з керівництвом населених пунктів, звільнених від окупантів. Зокрема, порушили питання виплат пенсій та соціальної допомоги.

У свою чергу Геннадій Лагута зазначив, що в цьому напрямку робота ведеться постійно, аби це питання більше не порушувалося, а люди вчасно отримали виплати, гарантовані державою.

Також говорили про посівну. Аграрії вже хочуть працювати в полях, однак через загрозу обстрілів – це може бути небезпечно.

#stoprussia

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН