Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розмови про ймовірний поділ Херсонщини: журналісти дослідили історію Таврійської губернії

Про історичні аспекти Херсонщини розповіло видання “Кавун.city”. Публікуємо повний текст матеріалу:

Московити та їх посіпаки вголос заговорили про свої плани щодо жителів Херсонської області під їх «владарюванням». Нашу область загарбники мають намір розділити та приєднати частину до Кримського півострова.

Відповідну ідею так званого «депутата ґосдуми від кримського регіону» Міхаіла Шеремєта вже кілька днів публікують в терористичних Telegram-каналах. 11 квітня до інформаційної кампанії долучився й колаборант на псевдо Стрьомний (уродженець Горлівки Кирило Стремоусов, який вважає себе «офіційною особою» невідомо чого).

Допис у терористичному Telegram-каналі Кирила СтремоусоваДопис у терористичному Telegram-каналі Кирила СтремоусоваФото: Колаборант Кирило Стремоусов

Рушієм істерії щодо відновлення «Таврійської губернії» стало висловлювання 50-річного кримського колаборанта, яке він зробив наприкінці минулого тижня.

«Сьогодні прийшов час історичної справедливості. Час відновити в історичних кордонах Таврійську губернію, яка колись існувала в складі Російської імперії. Ключову роль в ній буде відігравати Крим, як фортеця розвитку, безпеки та стабільності», — ляпнув Міхаіл Шеремєт.

З одного боку навіть дивно, як уродженець Джанкою міг настільки погано розумітися на історії рідного краю. От тільки з іншої сторони зрозуміло, що він не просто колаборант, а представник завезених сюди колись московитів, які постійно живуть у власній ілюзорній дійсності.

Крим, на жаль, після приходу московитів на свою територію перестав бути фортецею безпеки та стабільності. Вже після російсько-турецької війни 1768-1774 років півострів став занепадати, а його корінні жителі стали виїжджати за межі Батьківщини.

Фото: uk.wikipedia.org

Ще гостріше ці процеси проявилися після 1783 року, коли Єкатєріна ІІ видала маніфест про анексію Кримського півострова та приєднання його до Російської імперії. До цього Кримське ханство хоч і формально, але було незалежним. Щоправда, вже тоді на територію півострова було введено війська московитів.

Зазначимо, що спочатку було створено Кримську область. До її складу входили, окрім півострова, частина Кубані і землі степової України, які на той час московити також намагалися активно заселити, попередньо знищивши все, що було там до них. Втім область дуже швидко перестала існувати — 1796 року Єкатєріна ІІ заявила про створення так званої Новоросійської губернії.

Це була друга спроба створити так звану Новоросію на українських землях, але вона провалилася доволі швидко. Нерозуміння московитських загарбників місцевих реалій призводило до того, що такі штучні адміністративні утворення просто занепадали. Важко керувати з одного центру землями від Тирасполя до Ростова, від Слов’янська до Севастополя. Голод, брак робочих рук, відтік населення, яке відмовлялося підкорюватися окупантам, та й логістичні проблеми — все це дуже швидко призвело до того, що від ідеї Новоросії Єкатєріна ІІ відмовилася вже вдруге. І то дуже швидко — за 6 років занепаду краю…

Фото: uk.wikipedia.org

Вже 1802 року й було вигадано адміністративну одиницю в складі Російської імперії Таврійська губернія. Вона й охоплювала ті землі, які нині московити знову мають намір загарбати собі — Кримський півострів, лівобережну частину Херсонської області, Приазов’я Запорізької області. В сучасних окупантів навіть близько нема розуміння, чому ж саме ці землі були включені до губернії.

А пояснення доволі просте — Кримський півострів, знелюднений, знекровлений, окремо без степової України довго не протягнув би. Масова втеча місцевого кримськотатарського, нагайського, німецького, вірменського тощо населення призвела до того, що навіть плодючі землі півночі Криму нікому було обробляти. Завезені сюди московити не знали, як правильно тримати в руках сільськогосподарське знаряддя. Та й селилися зайди переважно ближче до моря.

Тож цілком логічним кроком стало приєднання до Таврійської губернії землеробських земель — звідси, з Херсонщини та Запоріжжя, до Криму мало б поступати продовольство. А московити собі мали намір ніжитися на теплих кримських пляжах і плюватися в сторону Османської імперії.

Фото: uk.wikipedia.org

Сьогодні так само ми спостерігаємо продовольчу кризу на півострові, який останні 8 років прожив, будучи насильно відірваним від материкової України. З курорту півострів перетворився на військову базу; з автономії, яка більш менш могла себе забезпечувати самостійно в складі України, — на дотаційний регіон, який змагається в розмірах допомоги від Москви з Чечнею. Тож зрозуміло, що наразі окупантам необхідно загарбати якомога більше земель плодючих — разом з рабсилою. Аби прогодувати своїх військових, розквартированих на півострові.

От тільки московити забувають, що зараз вже не XVIII, і навіть на ХІХ століття. Світ розвивається, людство прогресує, а за воєнні злочини завжди доводиться відповідати. І жителі Херсонщини в своїй більшості не погодяться працювати на окупанта, а тим паче — годувати його.

А всі ці пропагандистські картинки з «гуманітарною допомогою» від «уряду Криму», привезені чомусь з материкових областей Московії через Керченський міст, — вони не замилять нам очі. Разом із тим, як ми прекрасно розуміємо, що ховається під повідомленнями пропагандистів щодо того, що «перша партія продуктів з Херсонщини потрапила на ринки Кримського півострова». Ви відбираєте наші харчі, як колись у 1930-х роках, на камеру вивозите їх у Крим, звітуєте про якісь «ринкові відносини», але при цьому ж заявляєте і про гуманітарну катастрофу в нашій області.

Фото: ПсевдоЗМІ терористичної недодержави

То хто ви, «русскіє» солдати? «Асвабадітєлі»? Від харчів та власності, від власного житла? Не бачити вам наших продуктів, адже Херсон — це Україна! Херсонщина — це Україна! І Крим повернеться до рідних обіймів Батьківщини, вже дуже скоро! От побачите!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН