Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Особливі діти в Херсоні потребують допомги: їм необхідні продукти харчування та ліки

Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на Херсонську міську громадську організацію “ЦЕНТР “СОФІЯ”.

Наші матусі з особливими дітками й за мирного часу не звикли шикувати, тепер ми взагалі проявляємо чудеса винахідливості, й буквально вчимося варити зовсім не казкову «кашу із сокири».

Коли за декілька перших днів війни з полиць магазинів змели продукти харчування, ми розгубилися, адже не маючи значних грошових надходжень важко бути завбачливо запасливими, й ми не знали, як маємо впоратися, коли закінчиться те, що маємо. Але завдячуючи допомозі донорських коштів, у родин з’явилася можливість кожного тижня отримувати молоко, на 2-3 тижні ми забезпечені борошном та овочами, придбали й розподілили такі необхідні нашим особливим діткам ліки.
Зараз нам потрібні цукор, дріжджі та сода. Ми розуміємо, що без цукру можна обійтися, як без підсолоджувача чаю, але без нього не обійтися при випічці. Так само, як і без дріжджів та соди.
Випікати власний хліб – це можливість його мати взагалі. Цьому дві причини: перша – у багатьох родинах мами самотужки мають справлятися з вихованням й забезпеченням дитини з особливими потребами. Коли дитина не ходить, або має потребу у постійній присутності мами, вона просто не може покинути дитину й стояти у багатогодинних чергах. Друга – за таких умов, навіть у мирний час мами не могли піти на роботу з повною зайнятістю, вони освоювали навички, які могли використати при дистанційній роботі, й то не повний день. Зараз навіть така можливість підробітку втрачена.
Держава сплачує на кожну дитину з інвалідністю 1800-2200 грн у місяць. Оскільки на окупованих територіях доступ до державних реєстрів закритий, не виплачуються аліменти й на ось ці 1800-2200 грн – єдині гроші, на які може розраховувати дитина з інвалідністю, мама й часто ще одна дитина з родини.
Буханка хліба коштує 20-25 грн. За таких умов, єдиним виходом є випікання хліба вдома. Ми знайшли цукор й дріжджі, соду поки ще шукаємо. Цього тижня нам потрібно 8 тис грн щоб викупити цукор й 2 тис грн для дріжджів. З урахуванням того борошна, що ми придбали за допомогою донорських коштів, цього вистачить на деякий час, щоб забезпечити 35 наших родин з особливими дітьми, тож ми просимо вас про допомогу.
Якщо ви маєте друзів за кордоном, чи знаєте, хто може допомогти нам вижити в окупованому Херсоні, розкажіть про нас! Ми обов’язково публікуватимемо фотозвіти з дітками, якими опікується наша громадська організація «Центр «СОФІЯ».
_________
Емілія, Павлусь та Єгорчик дякують вам за борошно! Так само, як й інші понад 30 наших родин.

5168 7422 2225 9347 Вірлич Євгенія

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН