Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні рятують життя мирних мешканців, які постраждали під час обстрілів

Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на допис клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних:

РАНКОВІ ПІДСУМКИ ВЧОРАШНЬОЇ РОБОТИ: генеральний директор лікарні Тропіних Леонід Ремига із заступником медичного директора Євгеном Мироновим та лікарями провели огляд постраждалих жителів під час вчорашніх обстрілів.

Лікарі клінічної медициниі ім. А. і О. Тропіних у воєнний час набувають певного досвіду надання медичної допомоги при бойових травмах.
Війна диктує свої умови. За останню добу до лікарні надійшло четверо поранених. Усі постраждалі – мирні жителі, молоді чоловіки, які отримали вибухові та вогнепальні поранення внаслідок бойових дій у районах проходження лінії фронту (Білозерка, Снігурівка, Широка Балка).
Троє чоловіків вже прооперовано, перебувають у відділенні реанімації. Зранку на обході – у всіх стан стабільний, що не загрожує життю. Хтось запитує про рідних, хтось намагається посміхнутися.
Четвертого постраждалого (це волонтер, який потрапив під обстріл) – зараз готують до хірургічного втручання з приводу вибухової травми стопи.
Хірурги, травматологи, анестезіологи роблять все, щоб врятувати тяжких, допомогти по максимуму – оперують, реанімують, медсестрички виходжують, підтримують моральний дух. Наша справа – забезпечити надання допомоги у будь-якій ситуації.
Однак набувати досвіду під час війни складно: треба брати на себе відповідальність за прийняття миттєвих рішень у випадках, з якими в мирній практиці не затикалися, треба мати готовність жертвувати своїм колишнім життям, змінювати підходи в роботі, змінювати себе.
На війні виявляються якості, до яких у звичайному житті ми не зверталися. Тож вчимося, думаємо, консультуємося з колегами, стаємо іншими – кращими.
Кількість амбулаторних пацієнтів щоденно збільшується. Консультації лікарів-спеціалістів, сімейних лікарів, педіатрів, а також функціональні, ультразвукові, ендоскопічні, лабораторні обстеження в «Тропіних» виконуються в повному обсязі.
За минулу добу до стаціонарних відділень було госпіталізовано 18 хворих. В акушерському відділені народилося 3 немовлят.
Сьогодні медична допомога надається у приймальному відділенні (за основними спеціальностями) та травмпункті. Вагітні на всіх термінах приймаються, як завжди, до акушерського відділення цілодобово. Завтра, у понеділок, працюємо у звичайному режимі. Нехай новий тиждень розпочнеться з добрих новин!

Зранку згадується ось ця фраза: «Якщо кожен робитиме добро в межах своїх можливостей, то можливості добра стануть безмежними».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН