Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В умовах воєнного стану інформація має бути виваженою та порційною, – Міноборони

Заява Міністерства культури та інформаційної політики України і Міністерства оборони України на підтримку представників ЗМІ:

Роботу журналіста під час війни важко переоцінити. Працюючи у зонах бойових дій, вони постійно знаходяться у атмосфері страху і напруження, ризикують власним життям, аби донести максимально повну, правдиву та неупереджену картину подій.

Важливо усвідомлювати особливу роль засобів масової інформації в умовах воєнного стану та поважати роботу працівників ЗМІ, адже саме журналісти можуть надавати розголосу тим чи іншим фактам воєнних злочинів та гуманітарних катастроф, привертаючи увагу міжнародної спільноти.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну журналістська спільнота об’єдналась і єдиним фронтом виступила проти російської пропаганди, руйнуючи хворі фантазії кремлівських наративів.

Українська держава розуміє і високо цінує внесок представників українських та іноземних ЗМІ у інформаційну політику країни. Після перемоги над окупантами, враховуючи набутий досвід, ми обов’язково спільно напрацюємо необхідні рішення для більш ефективної взаємодії і покращення роботи окремих процесів.

В умовах воєнного стану інформація має бути виваженою та порційною, адже ворог невпинно моніторить інформаційне поле для протидії українським захисникам. Тому закликаємо ЗМІ продовжувати дотримуватись правил під час воєнного стану аби не наражати себе та інших на небезпеку. А громадськість – уникати розголошення та потрапляння в мережу будь-яких даних, пов’язаних із засекреченою чи безпековою інформацією, оскільки це може суттєво нашкодити українським військовим.

Суспільство має довіряти та підтримувати журналістів та військових у їх нелегкій роботі.

Про це повідомляють у Міністерстві оборони України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН