Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українців закликали не надсилати гроші до Червоного Хреста

Депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко закликав українців не надсилати гроші до Червоного Хреста.

«Якщо ви розглядаєте варіанти пожертвування грошей у бік України, будь-ласка, нічого не надсилайте до Червоного Хреста.

Жертвуйте лише надійним організаціям чи будь-яким іншим професіоналам та місцевим жителям, які щодня рятують тисячі життів в Україні», – написав Ігор Йосипенко.

На сторінці у Фейсбук Postmen повідомили наступне:

«Зараз багато людей по всьому світу жертвують кошти Україні. І багато з вас, ймовірно, зробили (або можуть подумати зробити) це через Червоний Хрест. Будь ласка, НЕ РОБІТЬ ЦЬОГО більше. Ніколи знову! Вони вже зібрали мільярди доларів і витрачають їх на зручні офіси та рекламу у Facebook.

Але що насправді Червоний Хрест зробив для України? Коротко:

– зробив пост про “українську кризу” і назвав його “конфліктом”;

– заборонено використання ярликів Червоного Хреста українськими волонтерами;

– попросив у Росії дозвіл на відкриття офісу в Ростові-на-Дону;

– виїхав з Маріуполя 15 березня.

Велике досягнення! Ніхто не бачив Червоного Хреста на полі бою під Києвом, а також у Маріуполі – осадженому місті з 400 тисячами людей, які живуть між тонкою межею життя і смерті.

«Міжнародний комітет Червоного Хреста, на жаль, не сприяє Луганській області. Наше прохання про допомогу не було прийнято IRCC, – сказав голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай, – Більше того! Червоний Хрест просить дозволу Росії створити офіс поблизу України, щоб покращити свою роботу на території східної України, яка контролюється Москвою».

Під прапором «червоного хреста» рухається російська бронетехніка зі зброєю, неприйнятною для цілей медичного транспорту. Російські загарбники використовують «червоний хрест» для прикриття своїх бойових груп. І це вже не перший подібний випадок. Поки в Україні гинуть тисячі, голова Червоного Хреста посміхається та потискає руку Лаврову в Москві. https://twitter.com/AFP/status/1506970185626165248?s=20.

Якщо ви розглядаєте варіанти пожертвування грошей Україні, будь ласка, нічого не надсилайте Червоному Хресту. Надсилайте кошти лише перевіреним організаціям або будь-яким іншим професіоналам та місцевим жителям, які щодня рятують тисячі життів в Україні».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН