Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З дитячими листівками: одеські військові отримали пакунки допомоги від поляків (відео)

Учні польських шкіл написали листи підтримки українцям. Разом із гуманітарною допомогою їх передали до волонтерів Білгорода-Дністровського, що на Одещині. Про листівки для українців дізнався кореспондент Суспільного, який завітав до волонтерів.

Координаторка волонтерського центру Оксана Стельмах розповіла, що коли від поляків прибула партія зі спорядженням для військових, у коробках знайшли листівки на підтримку України. Волонтери вирішили – передадуть їх військовим.

“Ми отримали гуманітарну допомогу від наших друзів-поляків і там були листи підтримки для нашої армії, ось такі листівки, такі різні шедеври. І ми вкладаємо такі листівочки обов’язково до кожної коробки. Ось зараз ми підготували для тероборони, зараз це канцелярія, ліхтарі”, – зазначила Оксана.

На більшості листівок зображені голуби миру, серця, державні прапори Польщі та України. Також у коробках є продукти, речі першої потреби, теплі речі для військових.

Перед тим як передати військовим пакунок з листами, до нього збирають пріоритетні речі. Зараз це балаклави, теплий одяг, пов’язки на руку. Просили розгрузки, але на ринку їх не знайти, розповіла кравчиня Ольга Мазур.

“Ми зараз знімаємо викройку, будемо намагатись їх шити. Зараз побачимо, як, з чого воно складається, намагаємось для цього зрозуміти, який матеріал, які складові елементи, що для цього потрібно”, – зазначила Ольга.

Забрати пакунок прийшов військовий за позивним “Центр”. Розповів – листи бачив. Від них тепліше на душі.

“Мені за цей час доводилось бачити багато листівок, так, польських, і багато наших. І коли діти пишуть такі слова на підтримку армії, та і не тільки армії, а і суспільства…це дуже надихає”, – розповів військовий.

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення «Суспільне Одеса».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН