Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтерка з Нової Каховки загинула під час обстрілу будівлі Харківської ОДА

У перші дні російсько-української війни у Харкові  загинула талановита мисткиня, волонтерка з Нової Каховки Валерія Ютіна. Вона загинула під час обстрілу будівлі Харківської облдержадміністрації  1 березня, але її тіло знайшли лише 22 березня. В ці дні рідні ще сподівались, що вона жива.   

Артем Кочергін на своїй сторінці у Фейсбук написав наступне: «Її знайшли на 22-й день після вибуху в ХОДА, а до того вона любила чай з медом…

Вона любила ходити пішки, гучні компанії, театри, музику, всілякі авантюри та допомагати людям, які того потребують.

Власне, допомагаючи людям, прожила свої останні дні. Стала до лав волонтерів, щоб докладати усіх зусиль для закінчення душогубної війни, що немає змісту».

Педагогічний колектив, учнівська спільнота, батьківська громадськість Ліцею номер 1 імені О.П.Довженка з невимовним сумом сприйняли  звістку про трагічну загибель випускниці закладу Валерії Ютіної: «Валерія Ютіна прожила коротке життя, та, на щастя, таке яскраве й насичене. У 2017 році закінчила наш навчальний заклад, потім Харківську державну академію культури, останнім часом працювала режисером у Палаці культури.

Скрізь цінували її ділові якості, наполегливість, уміння досягати поставленої мети.

Усе наше місто аплодувало театральній постановці «Вартовий», яку придумала і поставила Валерія. Віднині вона – наш вічний небесний Вартовий!

Вона любила сміятися і мріяти…Страшна війна забрала її, розтоптала молоде життя своїм безжалісним чорним чоботом!».

Про талановиту Валерію Ютіну написали і її колишні колеги з Нової Каховки.

«Метою її ( Валерії Ютіної – ред.) життя було допомагати людям, віддавати все до останнього заради миру і доброти.

Вона завжди казала : «Я відчуваю, що так потрібно жити, бо комусь зараз тяжче, і якщо в моїх силах викликати посмішку і хоча б хвилину щастя, то потрібно це робити…». Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Новокаховського палацу культури.

Редакція «Українського Півдня» висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблої.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН