Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Родини під час воєнного стану можуть використовувати кошти «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари

«Управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради повідомляє:

Уряд ухвалив рішення, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари!

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 року №204 «Про особливості призначення та використання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на період введення воєнного стану» (далі – Постанова) зняте обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Відтепер відповідно до Постанови:

використати призначену грошову компенсацію отримувач може шляхом придбання будь-яких товарів у будь-яких закладах торгівлі;

не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження;

у разі неможливості відкриття поточного рахунка із спеціальним режимом використання, дозволено перераховувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка»  на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Для отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” подається заява з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка». Заяву необхідно подати особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН