Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська лікарня Тропіних працює у воєнний час у звичайному режимі

«23/24/7

23-й день в режимі 24/7 лікарі ведуть боротьбу за здоров’я та життя мирного населення нашого міста. Лікарня Тропіних працює у воєнний час у звичайному режимі, і кожен співробітник робить вчинок, віддаючи сьогодні херсонцям свою працю і свою силу духу задля надання своєчасної медичної допомоги.

Сьогодні всі дорослі і дитячі поліклініки, а також жіноча консультація – працюють. Діагностична служба забезпечує проведення за направленням лікаря безкоштовних лабораторних, рентгенологічних, ЕКГ та УЗД-досліджень. Надають послуги процедурні кабінети, денні стаціонари, проводяться щеплення, а також експрес-тестування для діагностики COVID-19. Діє вся ургентна допомога.

Інсуліни видаються у поліклініці №1 (Комарова 2). При зверненні при собі бажано мати паспорт та амбулаторну карту пацієнта.

На базі дитячих поліклінік працюють спеціалісти з надання безкоштовної психологічної допомоги для дітей, підлітків та дорослих. Спеціалісти ведуть прийом з 8.30 до 14.00, а також консультують у телефонному та онлайн режимах. За необхідності звертайтеся: поліклініка №1, каб.16 (тел. 050 2096984); поліклініка №2, каб.108 (тел. 099 7054644).

Вчора, 17 березня, у поліклініках для дорослого населення працювало 54 лікаря, в тому числі 30 – сімейних лікарів. Прийнято 379 пацієнтів, з них 156 вузькопрофільними спеціалістами. Отримали інсуліни 28 хворих на цукровий діабет.

Проведено 14 експрес-тестів, виявлено 2 позитивних результата. До процедурних кабінетів звернулося 50 пацієнтів. У денних стаціонарах продовжують лікування 19 хворих. У фізкабінеті Камишанської амбулаторії отримали лікування 8 хворих. Проти COVID-19 щеплено 9 осіб (пункти працювали лише із вакциною Короновак). Також медична допомога надавалася фельдшерами ФАП с. Приозерне та с. Зимівник.

Діагностичною службою проведено за день 168 лабораторних, 11 фукціональних та 22 ультразвукових досліджень.

В жіночій консультації працювали 7 лікарів, які за робочий день прийняли 55 пацієнток, в тому числі 10 вагітних. Надано 42 консультація телефоном.

У дитячих поліклініках працювало 10 лікарів-педіатрів та 5 лікарів-спеціалістів. Прийнято 110 дітей.

До приймального відділення з початку доби звернулося 36 осіб, госпіталізовано 16 хворих. Проведено 4 екстрених оперативних втручання. Народилося троє новонароджених – двоє хлопчиків і одна дівчинка.

Поки медики ведуть боротьбу на своєму фронті, звертаємося до всіх волонтерських організацій, хто може допомогти забезпечити лікарні пріоритетним переліком ліків, витратними матеріалами, продуктами харчування тощо. Висловлюємо велику подяку кожному благодійнику, кожному власнику бізнесу, хто долучається до забезпечення цих потреб. Разом – ми сила, разом працюємо задля спільної перемоги», – про це повідомив генеральний директор лікарні ім. Тропіних Леонід Ремига у соцмережі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН