Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Навчальний народний театр херсонського вишу здобув перемогу в Міжнародному конкурсі

«Навчальний народний театр «Студі-Арт» Херсонського державного університету долучився до участі в Міжнародному багатожанровому конкурсі «Valencia ART FEST – Spain 2022». Молодим талантам вдалося здобути Гран-Прі та двічі стати лауреатами І ступеню в І турі. 

«Valencia ART FEST – Spain 2022» – це міжнародний українсько-іспанський проєкт, який проводиться за підтримки та сприяння головного управління культури міста Валенсія. Журі конкурсу складається з висококваліфікованих діячів культури і мистецтва, провідних педагогів профільних закладів вищої освіти, професійних режисерів, композиторів, хореографів, вокалістів і мистецтвознавців.

Вихованці нашого навчального театру представили три вистави: «Як посеред степу вскочив у халепу» (Гран-Прі), «Дивоцвіти» (лауреат І степеню) та «Великодні пригоди Колобка» (лауреат І степеню).

Подяками за високий професіоналізм були відзначені режисерка, заслужена працівниця культури України, завідувачка кафедри культурології ХДУ Лідія Лимаренко та помічниця режисера, асистентка кафедри культурології Діана Кузякіна.  

У роботі «Студі-Арт» задіяні студенти всіх факультетів Херсонського державного університету. Навчальний театр має свій стиль, де вдало поєднуються слово, дія, музика, вокал, хореографія та живопис. 

Традиційно в підготовці вистав допомагали: декан факультету культури і мистецтв, заслужений працівник культури України Микола Левченко; старша викладачка кафедри хореографічного мистецтва Інна Білоусенко; костюмерка Світлана Лєпьошкіна; композитор, заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов; народний артист України, головний режисер Херсонського академічного обласного театру ляльок Борис Чуприна; директор, художній керівник Херсонського академічного обласного театру ляльок Віктор Гаврилюк», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонського державного університету.

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН