Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні вперше стартував тиждень читання

Під гаслом «Знайди свою книжку!» в Україні вперше стартував Національний тиждень читання. Захід проходитиме з 13 до 19 грудня за  організації Українського інституту книги і Міністерства культури та інформаційної політики України.

Національний тиждень читання – це загальнонаціональне свято, що об’єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні, – повідомляє сайт профспілки працівників освіти і науки України.

Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця.

Організатори мають кілька ідей, як можна взяти участь у національному святі читання. Якщо ви хочете взяти участь особисто, то можете:

  • Написати пост у своїх соцмережах із рекомендаціями українських книжок (перекладних або від українських авторів), цінних саме для вас.
  • Купити книжки у книгарні для когось у подарунок, для себе або для передачі в бібліотеку – і також розповісти про це у своїх соцмережах.
  • Розповісти або написати історію про читання і книжки у вашому житті в соціальних мережах. Чому, як ви думаєте, читання і українські книжки важливі для українців?
  • Сходити/записатися в бібліотеку самостійно або з малечею, обрати книжки для всієї родини і написати про свій досвід.

Детальніше дивіться за посиланням – https://cutt.ly/3YGW0qa.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН