Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині жителів села Посад-Покровського евакуювали до Миколаєва (відео)

Останні дні були складними для жителів села Посад-Покровське, що розташоване на межі між Херсонською та Миколаївською областями. Воно потрапило під обстріли, адже перебувало у епіцентрі фронту, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У сусідньому селі Благодатному (колишня назва – Петровське) розмістились російські військові, які відійшли з Миколаївського напрямку, розпочавши обстріли зі своїх позицій ЗСУ. Як результат, на ранок 15 березня була пожежа, горів  Будинок культури, зазнала руйнувань під час обстрілів і споруда школи, і аптеки, горіли приватні будинки  людей, зруйновані двоповерхівки у центрі села.

«Зв’язку з селом, з місцевими жителями немає. Немає ні світла, ні води у селі. Цю інформацію нам надали  місцеві жителі, які евакуювались  до Миколаєва, – прокоментував Ігор Дудар, голова  Чорнобаївської громади, до якої  входить і Посад-Покровське. – Ми намагались проїхати до населеного пункту з необхідними речами, але блок-пост російських військових, який знаходиться на шляху до села, нас не пропустив».

А під час обстрілів зруйновано і газопостачання у Посад-Покровському, – пишуть місцеві у соцмережах. У селах Чорнобаївської громади також у Благодатному та Кисилівці немає світла.  15 березня до 100 жителів були евакуйовані до Миколаєва з Посад- Покровського, а 60 жителів з Киселівки до Херсона, – таку інформацію надали у сільраді Чорнобаївської громади та міській раді Миколаєва.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час прямоефірного спілкуванння з громадою зазначив: «Жителів Посад-Покровського ми розмістили в приміщенні дитсадків. Вони добу нічого не їли, не пили. Ми для них організовуємо гаряче харчування та воду».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН