Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент України застеріг окремих політиків від спроб домовлятися з Росією щодо власної вигоди

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив нове звернення на 14-й день війни Росії з Україною. Ось ключові тези:

  • Зеленський відзначив успіхи української армії у боротьбі з російськими військами: “Наші військові і тероборонівці змогли поповнити арсенал нашої техніки за рахунок багатьох трофеїв, які взяли на полі бою. Танки ворога, бронемашини, боєприпаси – тепер працюватимуть на нашу оборону. На наше життя. Що може бути більш принизливе для окупантів? Ми будемо бити ворога його ж зброєю. На додачу до нашої. Яку російські війська вже непогано відчули“.
  • президент України також закликав росіян піти з України, оскільки шансів у них тут немає. “Ваші командири вже все розуміють“, – звернувся Зеленський до солдатів.
  • Володимир Зеленський знову дорікнув Заходу за те, що небо над Україною так і не закрили для російських літаків.
  • президент також сказав, що вже є рішення Польщі надати Україні літаки, але залишилося питання логістики: “Ми вдячні Польщі за альтернативу – за готовність надати Україні бойові літаки. Питання – в логістиці. По суті, технічне питання. Його треба вирішувати! Негайно”.
  • Зеленський також розповів, скільки людей вже вдалося вивезти з заблокованих росіянами міст: “Вчора нам нарешті вдалося організувати гуманітарний коридор. З міста Суми у Полтаву. Врятували 1600 студентів і три з половиною тисячі жителів міста. Продовжується евакуація людей з міст і містечок Київської області. З Димера, Ворзеля, Ірпеня вивезли вже більше 18 тисяч людей“.
  • президент України також застеріг окремих політиків від спроб домовлятися з Росією щодо власної вигоди, але не зазначив, кого саме він має на увазі: “Ми отримуємо багато вже сигналів про те, що дехто в Україні вирішив, що може вже не боротися. Разом з усіма. І пробує якось окремо, за щось там своє особисте, за якусь власну вигоду… Ми отримуємо різні сигнали про те, що деякі політики знову шукають ниточки в Росію”. Зеленський пригрозив у відповідь швидкою реакцією: “Якщо я почую ще один сигнал, відповідь буде швидкою”.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН