Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всі ГЕС та ГАЕС дніпровського та дністровського каскадів працюють

«Всі ГЕС та ГАЕС дніпровського та дністровського каскадів працюють.

Несемо навантаження, регулюємо частоту і потужність енергосистеми.

Загальний виробіток по компанії за минулу добу склав 30 млн.кВт годин, що складає 203% від плану.

Дотримуємось встановлених Міжвідомчою комісією відміток водосховищ.

Укргідроенерго відпрацьовує різні варіанти роботи у воєнний час. Персоналом станцій готується технічна можливість поступового спрацювання Київського та Канівського водосховищ до нижньої узгодженої відмітки для убезпечення населення та територій від підтоплень у випадку деструктивних дій агресора на Київській ГЕС. Наразі тут ситуація стабільна.

Для посилення безпеки роботи Київської ГАЕС 27 лютого оперативним персоналом станції були опущені швидкодіючі аварійно-ремонтні затвори на гідроагрегатах №1, 3, 4, 5, 6.

Каховська ГЕС працює. Оперативний персонал змінюється щодоби. Інших даних не повідомляємо з міркувань безпеки наших співробітників.

Оперативний персонал постійно перевіряє роботу кранів та затворів, охорона станцій патрулює території ГЕС і ГАЕС для недопущення проникнення диверсантів.

На всіх станціях проводяться роботи з закриття та укріплення надагрегатних кришок гідроагрегатів для посилення безпеки та захисту обладнання

Станції компанії забезпечені необхідними фінансовими ресурсами для виконання поточних ремонтів обладнання й виконання усіх запланованих робіт в рамках підготовки до проходження весняного паводку. Підрядні організації виконують роботи, де це можливо.

На Дністровській ГЕС персоналом станції разом з фахівцями Укренерго проводяться роботи з сертифікації гідроагрегатів для їх автоматичної роботи по регулюванню частоти та потужності енергосистеми України.

Співробітники генпідрядної організації Укргідроенергобуд продовжують поточні роботи на Дністровській ГАЕС.

Кадрові підрозділи апарату управління та філій УГЕ працюють у режимі, який визначається довколишньою обстановкою. На даний час ведеться оновлення штатних розписів на особливий період, взаємодія з уповноваженими щодо бронювання працівників для мобілізації, та чергувань для забезпечення сталої та надійної роботи ГЕС та ГАЕС компанії.

Генеральний директор компанії Ігор Сирота провів сьогодні оперативну нараду з філіями та менеджментом компанії, перебуваючи на Канівській ГЕС.

Гідроенергетики та наші колеги з підрядних організацій, особливо з Дніпро-СГЕМ та Укргідроенергобуду, які працюють на станціях, і наразі не задіяні в оперативній роботі чи охороні, своїми силами долучилися до виготовлення протитанкових конструкцій, допомагають Збройним силам України та підрозділам територіальної оборони технічними засобами, транспортом, предметами першої необхідності та їжею. Багато гідроенерегетиків особисто долучились до лав тероборони в різних куточках України і допомагають захищати станції та міста.

Разом генеруємо енергію для мирного майбутнього!

Все буде Україна!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення пресслужби Укргідроенерго.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН